Απίστευτο: νέα θύελλα για τη διαδικασία στη Βουλή παρά τη συμφωνία το μεσημέρι!

Και απίστευτο πινγκ- πονγκ αντιπαράθεσης Τσίπρα- Βενιζέλου

Απίστευτο: νέα θύελλα για τη διαδικασία στη Βουλή παρά τη συμφωνία το μεσημέρι!
Τελειωμό δεν έχει η διαδικασία στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, με νέα εμπλοκή στον τρόπο διαλογής της ψηφοφορίας, παρά τη συμφωνία το μεσημέρι, αλλά κ��ι πολύ υψηλούς τόνους στις εκατέρωθεν απαντήσεις Τσίπρα και Βενιζέλου, καθώς την ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε ένα απίστευτο πινγκ –πονγκ ανταπαντήσεων με τον κ. Βενιζέλο.


«Επί 35 λεπτά διάβαζε ένα έτοιμο κείμενο σε απάντηση της ομιλίας μου… Δεν με θέλει εδώ ως πολιτικό αντίπαλο με θέλει σαν κατηγορούμενο… Έκανε και επιλογή ποιον κατηγορούμενο θέλει γιατί ο ένας ήταν σεβαστικός… Αυτά είναι ανατριχιαστικά πράγματα, είναι ιερό το δικαίωμα του κατηγορούμενου, είναι ανίερο το δικαίωμα του σκευωρού… Χυδαίος ο εκβιασμός ότι οι βουλευτές των τριών κομμάτων θα πάρουν πιστοποιητικά διαγωγής από την Χρυσή Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε σε πολύ έντονο ύφος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε και μία «βόμβα» όμως, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κληθεί να υπογράψει ο κ. Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την εκταμίευση της επόμενης δόσης: «Να ετοιμασθείτε, γιατί αυτό που θα ζητηθεί ως προϋπόθεση για την επόμενη δόση είναι η υπογραφή σας, για να δείτε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος»!

Επανήλθε επίσης στο ζήτημα της «διανομής» της λίστας: «Ποιος διένειμε τα αντίτυπα σε περιοδικό; Δεν ξέρετε; Γιατί δεν απάντησε ο κ. Παππάς σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που τον κατανόμαζε σαν υπεύθυνο; Αυτά κάνατε. Και αυτά είναι η επιτομή της πολιτικής σκευωρίας». Μίλησε επίσης για οιονεί εμφύλιο πόλεμο εξαιτίας της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε: «Είστε ψευδεπίγραφοι ριζοσπάστες του κατεστημένου και της ακινησίας».

«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

«Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας τον έχει χάσει τον έλεγχο, ότι όλοι είναι στη λίστα Λαγκάρντ και στις λίστες της Siemens. … Ντροπή και αίσχος! Είστε επαγγελματίες ασυγκράτητοι συκοφάντες» η νέα ανταπάντηση Βενιζέλου.

«Κατανοεί κανείς το όριο της αυτοενοχοποίησης, αλλά όταν περνά το όριο αυτογελοιοποείται» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Ακολούθησε όμως νέα θύελλα επί του διαδικαστικού. Στην συζήτηση παρενέβη ο κ. Καμμένος, ο οποίος επιτέθηκε στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τον οποίο κατηγόρησε για το «κούρεμα» που συνεχίζεται μεταξύ άλλων, ενώ ζήτησε, εξαιτίας της νέας συμπληρωματικής δικογραφίας που έφτασε σήμερα στη Βουλή με διαβιβαστικό από τους οικονομικούς εισαγγελείς, να αναβληθεί η ψηφοφορία για αύριο, προκειμένου να ενημερωθούν οι βουλευτές για το περιεχόμενό της. Αντίστοιχο αίτημα υπέβαλλε η κ. Παπαρήγα.

Ο πρόεδρος της Βουλής πάντως ισχυρίσθηκε ότι «συνέχεια μπορεί να έρχονται νέα στοιχεία», ενώ διατύπωσε αιχμές για το γεγονός ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς δεν επίσπευσαν την αποστολή του διαβιβαστικού εγγράφου, αν και γνώριζαν πότε διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή.

Συμβιβαστική ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Παπαδημούλη, ο οποίος ζήτησε να γίνει σήμερα μεν η ψηφοφορία, αλλά να επαναληφθεί η συζήτηση εφόσον από το διαβιβαστικό προκύψουν νέα στοιχεία.

Στο ζήτημα της διαλογής των ψήφων όμως προέκυψε νέα θύελλα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να αθροισθούν οι ψήφοι για τους προτεινόμενους σε παραπομπή σε διαφορετικές προτάσεις (Παπακωνσταντίνου- Βενιζέλος). Από την πλευρά της ΝΔ και του προέδρου της Βουλής αντιπαρατέθεηκε το γεγονός ότι είναι διαφορετικές οι κατηγορίες που τους αποδίδονται και δεν μπορεί να γίνει πρόσθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπρότεινε να υπάρξει ένα ψηφοδέλτια με ξεχωριστά «κουτάκια» για κάθε προτεινόμενο αδίκημα, αλλά η διαδικασία διακόπηκε για 15 λεπτά, σε μια προσπάθεια να βρεθεί άκρη μεταξύ των κομμάτων... ​​​​​

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top