Στη Βουλή οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να κυρωθούν επτά Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου οι οποίες έχουν δημοσιευθεί ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αλλά η κύρωσή τους από τη Βουλή αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Κατατέθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής και το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει η κύρωσή τους να γίνει το αργότερο έως το πρωί της Δευτέρας ώστε να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα προαπαιτούμενων κατά τη συνεδρίαση του Euroworking Group.

Την Κυριακή, άλλωστε, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος που αποτελούν επίσης προαπαιτούμενο για τη δόση του Ιανουαρίου.
Όσον αφορά στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου:

- Στο ΦΕΚ 246 δημοσιεύθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπουργείου Ανάπτυξης για θέματα ΕΣΠΑ, την αναστολή πλειστηριασμών στην α’ κατοικία και την αναστολή εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα

- Στο ΦΕΚ 240 πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία τροποποιεί τους κανόνες της δανειακής σύμβασης.

- Στο ΦΕΚ 238 την τιμητική τους έχουν οι υπάλληλοι της Βου��ής καθώς η κυβέρνηση αποφασίζει να κόψει την επιχορήγηση στο Ταμείο Αρωγής των Υπαλλήλων της Βουλής. Οι υπάλληλοι της Βουλής εξισώνονται μισθολογικά με τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και συνταξιοδοτικά με τους υπαλλήλους του δημοσίου.

- Στο ΦΕΚ 237 νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου για προαπαιτούμενα προκειμένου η χώρα να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης και τα οποία δεν είχαν μπει στο Μνημόνιο 3

- Στο ΦΕΚ 229 και πάλι πράξη νομοθετικού περιεχομένου με προαπαιτούμενα της τρόικα κυρίως για μισθολογικά θέματα.

- Στο ΦΕΚ 224 την ίδια ημέρα που παίρνει ΦΕΚ η έγκριση του Μνημονίου 3 η κυβέρνηση δημοσιεύει πράξη νομοθετικού με ρυθμίσεις για τα ταξί.

Στην Βουλή προς ψήφιση έχουν κατατεθεί και ��λλες τρεις πράξεις που αφορούν:

• Το νέο τρόπο έκδοσης αδειών δόμησης

• Τις ρυθμίσεις για τα θέματα του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

• Την παράταση της διάρκειας λειτουργίας της προσωρινής ενιαίας διοικούσας επιτροπής για τα θέματα ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top