Ο Διώτης και το λογισμικό για τα στικάκια θα καθορίσουν τις πολιτικο-δικαστικές εξελίξεις

Διαστάσεις θρίλερ παίρνει η έρευνα για το ποιος έσβησε τα ονόματα

Ένα λογισμικό που φέρονται να διαθέτουν οι διωκτικές αρχές το οποίο μπορεί να ανακτήσει όλα τα διαγραμμένα αρχεία από την λίστα Λαγκάρντ όσα αντίγραφα κι αν έχουν δημιουργηθεί, αλλά και η μαρτυρία του πρώην εισαγγελέα και επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι.Διώτη , φαίνεται πως κρατούν τη λύση του μυστηρίου γύρω από τις αλλοιώσεις και τα αντίγραφα της λίστας Λαγκάρντ.

Το ερώτημα βέβαια είναι πότε και αν θα γίνει χρήση αυτού του λογισμικού που διατείνονται πως διαθέτουν οι διωκτικές αρχές, αφού οι ασφυκτικοί χρόνοι και τα τυχόν νομικά προσκόμματα που θα τεθούν από τους τυχόν κατηγορούμενους είναι πιθανόν να οδηγήσουν στο βούρκο της ακινησίας την πολύκροτη έρευνα. Η ύπαρξη πάντως τέτοιου λογισμικού μένει να αποδειχτεί και βέβαια η χρησιμότητά του δεδομένου πώς πλέον είναι σαφές ότι δεν έχει χαθεί μόνο το πρωτότυπο ψηφιακό CD της λίστας αλλά και το αντίγραφο που ισχυρίζεται όπως έκανε σε USB ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

ΑΠ’ ΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ;

Την ώρα πάντως που οι εισαγγελείς με τους προϊσταμένους ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει καμμία ένταση στις σχέσεις τους (υπήρξε κατηγορηματική και οργισμένη διαψευση από τον κ.Πεπόνη) με αφορμή το έγγραφο του προϊσταμένου τους Νίκου Παντελή για τυχόν εμπλοκή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στην αναζήτηση ιχνών του παραχαράκτη, το έργο της εντολής για πραγματογνωμοσύνη φαίνεται πώς θα το αναλάβει η Βουλή. Κι αυτό γιατί οι οικονομικοί εισαγγελείς παρά το γεγονός ότι φέρονται να έχουν σχηματίσει μια πλήρη εικόνα, καταλήγοντας μάλιστα και σε συμπεράσματα για τα πρόσωπα που έχουν καλέσει με την ιδιότητα του υπόπτου, εν τούτ��ις, πιθανότατα, δεν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων αλλά θα αποστείλουν το φάκελο και για τα μη πολιτικά πρόσωπα στη Βουλή. Και αυτό γιατί, οι προθεσμίες είναι πολύ ασφυκτικές, και θα πρέπει να κλείσει η δικογραφία, μέχρι την άσκηση της ποινικής δίωξης από τη Βουλή, η οποία θα συνεδριάσει από τις 14-18 Ιανουαρίου.

ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΑ

Το γεγονός αυτό, φαίνεται ότι «δένει τα χέρια» σε αυτή τη φάση των οικονομικών εισαγγελέων οι οποίοι για το λόγο αυτό, δεν θέτουν ως προτεραιότητά τους τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο στικάκι με την αρχική λίστα Λαγκάρντ προκειμένου να διακριβωθούν οι αλλοιώσεις και οι παρεμβάσεις που δέχτηκε. Αν και στο «κάδρο» συνεχίζει να μπαίνει ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης, από την ημερομηνία δημιουργίας του USB(8 Ιουλίου του 2011), οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ενδέχεται να μην προχωρήσουν στον καταλογισμό ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών με την άσκηση ποινικών διώξεων αλλά να διαβιβάσουν το φάκελο στη Βουλή. Είναι άλλωστε ξεκάθαρη η βούληση τους, το στικάκι όταν περάσει στα χέρια της Βουλής, να είναι «καθαρό και να μην είναι πειραγμένο», ώστε να μην μπορούν να προβληθούν ενστάσεις αμφισβήτησής του. Οποιαδήποτε πραγματογνωμοσύνη στο επίμαχο USB αυτή τη στιγμή, θα μπορούσε ν’ αποτελέσει «νομικό όπλο» στα χέρια των κατηγορουμένων λίγο αργότερα οι οποίοι θα μπορούσαν να αμφισβητήσουν τα αποτελέσματά της.

ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Πάντως το θρίλερ με το στικάκι συνεχίζεται αφού σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την ημερομηνία της 8ης Ιουλίου 2011(ημερομηνία που φέρεται να βρισκόταν στα χέρια το�� τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι.Διώτη) στην πρώτη σελίδα εκτύπωσης του USB αναφέρεται ως ώρα δημιουργίας 14.02 μ.μ. και ώρα αποθήκευσης 13.33 μ.μ.

Το στοιχείο αυτό αν και προκαλεί πολλά ερωτήματα, εν τούτοις, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, μπορεί να μαρτυρά στην πραγματικότητα ότι προηγήθηκε η αποθήκευσή του εν λόγω αρχείου στον ηλεκτρονικό υπολογιστή προτού μεταφερθεί στο στικάκι. Οι προβληματισμοί είχαν να κάνουν με την υποψία πώς όχι μόνο αλλοιώθηκε η λίστα αλλά ακόμα και η ημερομηνία γέννησης του αντιγράφου!!! ​


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top