Κάλεσμα Παπούλια στους Γερμανούς: Ελάτε να επενδύσετε, έχετε μόνο να κερδίσετε

Γκάουκ: «Η Ελλάδα μπορεί και στο μέλλον να βασίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας»

Κάλεσμα στους γερμανούς επενδύτες να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα απήυθυνε ο Κάρολος Παπούλιας από το Βερολίνο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την ξενάγηση στην έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες», η οποία φιλοξενείται από τον Αύγουστο στον εκθεσιακό χώρο Martin-Gropius-Bau, ήταν προσκεκλημένος σε δείπνο του ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και αναφέρθηκε σε βελτιωμένο κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών: «Οι ελληνογερμανικές σχέσεις στο εξής, θα καθορίζονται από την έννοια της αλληλεγγύης που αποτελεί θεμελιακή ευρωπαϊκή αξία».

Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα έχουν πλέον αλλάξει πολλά «χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού που πληρώνει βαρύ τίμημα» και κάλεσε τους Γερμανούς επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω, προσωπικά και να διαβεβαιώσω και τους Γερμανούς επιχειρηματίες ότι έχουν μόνο να κερδίσουν από τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Γκάουκ σημείωσε ότι «η αληθινή φιλία επιβεβαιώνεται σε καιρούς κρίσης» και πως «σε καιρούς κρίσης, αναμένουμε οι δύο πλευρές να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους». Μάλιστα, επεσήμανε στον Κάρολο Παπούλια πως η Ελλάδα «μπορεί και στο μέλλον να βασίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top