Κάλεσμα Παπούλια στους Γερμανούς: Ελάτε να επενδύσετε, έχετε μόνο να κερδίσετε

Γκάουκ: «Η Ελλάδα μπορεί και στο μέλλον να βασίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας»

Κάλεσμα Παπούλια στους Γερμανούς: Ελάτε να επενδύσετε, έχετε μόνο να κερδίσετε
Κάλεσμα στους γερμανούς επενδύτες να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα απήυθυνε ο Κάρολος Παπούλιας από το Βερολίνο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά την ξενάγηση στην έκθεση «Ολυμπία: Μύθος, Λατρεία, Αγώνες», η οποία φιλοξενείται από τον Αύγουστο στον εκθεσιακό χώρο Martin-Gropius-Bau, ήταν προσκεκλημένος σε δείπνο του ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ και αναφέρθηκε σε βελτιωμένο κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών: «Οι ελληνογερμανικές σχέσεις στο εξής, θα καθορίζονται από την έννοια της αλληλεγγύης που αποτελεί θεμελιακή ευρωπαϊκή αξία».

Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι στην Ελλάδα έχουν πλέον αλλάξει πολλά «χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού που πληρώνει βαρύ τίμημα» και κάλεσε τους Γερμανούς επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω, προσωπικά και να διαβεβαιώσω και τους Γερμανούς επιχειρηματίες ότι έχουν μόνο να κερδίσουν από τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Γκάουκ σημείωσε ότι «η αληθινή φιλία επιβεβαιώνεται σε καιρούς κρίσης» και πως «σε καιρούς κρίσης, αναμένουμε οι δύο πλευρές να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους». Μάλιστα, επεσήμανε στον Κάρολο Παπούλια πως η Ελλάδα «μπορεί και στο μέλλον να βασίζεται στη βοήθεια της Γερμανίας».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top