Νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξελέγη ο Απ. Τζιτζικώστας

Παρέμβαση της ΝΔ στη διαδικασία κατήγγειλε ο Π. Ψωμιάδης

Νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξελέγη ο Απ. Τζιτζικώστας
Νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξελέγη ο Απόστολος Τζιτζικώστας από τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του πριν από λίγο, με 37 ψήφους για τον ίδιο έναντι 13 του Διονύση Ψωμιάδη, αδελφού του έκπτωτου πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη. Δεν έθεσε τελικά υποψηφιότητα ο Θεοχάρης Αποστολίδης, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

Είχε προηγηθεί, προτού ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής, μία υψηλών τόνων τοποθέτηση του Π. Ψωμιάδη, ο οποίος επιτέθηκε τόσο στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για παρασκηνιακή παρέμβαση από χθες το μεσημέρι κατά της υποψηφιότητας του αδερφού του, όσο και εναντίον του Απ. Τζιτζικώστα επειδή δεν του έδινε τον λόγο.

«Όποιος χτυπάει τον Διονύση χτυπάει εμένα… Θέλω να αντισταθείτε στην πολιτική αλητεία, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα με προδώσετε» ανέφερε στους συμβούλους της παράταξής του, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τζιτζικώστα και για αλαζονεία, επειδή του είπε ότι δεν προβλέπεται τοποθέτησή του από τον κανονισμό του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Απ. Τζιτζικώστας «δεν σήκωσε το γάντι» αλλά αντιθέτως ανέφερε ότι «θα είμαστε δίπλα στον Παναγιώτη για να τον προστατεύσουμε».
Πάντως, ο πρώην περιφερειάρχης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκλογής έδωσε συγχαρητήρια στο νέο , προτού καν ανακοινωθεί η διαλογή το αποτέλεσμα επισήμως, ενώ διαβεβαίωσε ότι η παράταξη θα μείνει ενωμένη. «Καλή επιτυχία στον Απόστολο, θα ενωμένοι είμαστε δίπλα του» δήλωσε. Πρόσθεσε όμως για το δικό του πολιτικό μέλλον: «Ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε. Δηλώνει παρών για τις αξίες μας τα παιδιά μας».

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο νέος περιφερειάρχης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Κεντρική Μακεδονία γυρίζει σελίδα. Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για τους πολίτες που μας ψήφισαν… Θα δώσουμε μάχη απέναντι στα προβλήματα και μόνο. Να είστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε».

​​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top