Πρόταση διερεύνησης ποινικών ευθυνών και του Βενιζέλου από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Εξετάζει απόδοση πολιτικών ευθυνών σε Παπανδρέου, Στουρνάρα και ίσως σε Σαμαρά

Να κ��ταθέσουν πρόταση τη Δευτέρα και για την απόδοση ποινικών ευθυνών στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο (εκτός από την αντίστοιχη για τον Γ. Παπακωνσταντίνου) για τις ενέργειες που έγιναν σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας του που τελείωσε πριν από λίγο.
Το σκεπτικό της πρότασης, είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια το Δημόσιο έχανε έσοδα εξαιτίας της αδράνειας των συγκεκριμένων επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, παρότι είχαν για μακρό χρόνο στη διάθεσή τους τη «λίστα Λαγκάρντ», την οποία δεν αξιοποίησαν και συντελέσθηκαν αδικήματα, όπως η υπεξαγωγή δημοσίων ε��γράφων ή η διάπραξη φορολογικών αδικημάτων. Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται επίσης να είναι το στήσιμο δεύτερης κάλπης στη σχετική ψηφοφορία στη Βουλή, για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με την προσδοκία ίσως ότι θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής Βενιζέλου τόσο εσωκομματικοί του αντίπαλοι όσο και «αντιπαθούντες» από το παρελθόν στο εσωτερικό της ΝΔ! Χαρακτηριστικό είναι ότι στη σχετική ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διερυνθεί ο κατάλογος για τους οποίους ζητείται η αναζήτηση ευθυνών, ανάλογα με τις εξελίξεις της έρευνας, με την υποβολή συμπλωρηματικής πρότασης, αν και δεν κατανομάζονται τελικά συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία ενδέχεται να προστεθούν.
Έτσι, για το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η αναζήτηση πολιτικών ευθυνών για Γ. Παπανδρέου και Γ. Στουρνάρα, γιατί δεν ανέλαβαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην αναζήτηση διαφυγόντων φορολογικών εσόδων, παρά την ύπαρξη της λίστας.
Ο κ. Στουρνάρας πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον βάζει στο κάδρο της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, με την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ:
«Κανένα σχόλιο δεν έχω να κάνω. Εγώ την έφερα τη λίστα. Από εκεί και πέρα σε μια δημοκρατία ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός».


Δεν αποκλείεται όμως στο «κάδρο» της αναζήτησης των πολιτικών ευθυνών να επιδιώξουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, καθώς μέρος τουλάχιστον των μελών της Γραμματείας φάνηκε ότι επιθυμεί να του αποδώσει ευθύνες, επίσης για την μη είσπραξη διαφυγόντων εσόδων. Τα ίδια στελέχη φέρονται να υποστήριζαν κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας ότι "πρωθυπουργός που δεν έφερε ένα ευρώ από τη λίστα φέρει ευθύνη"...

​​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top