Τα... έψαλαν στους πολιτικούς αρχηγούς

Τραγούδησαν τα κάλαντα σε Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη

Τα... έψαλαν στους πολιτικούς αρχηγούς
Και τους τα… έψαλαν κανονικά και το χάρηκαν οι ίδιοι!

Ο λόγος για τους πολιτικούς αρχηγούς που άκουσαν τα κάλαντα σήμερα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τα άκουσε από δυο παιδικές χορωδίες ενώ και ο Φώτης Κουβέλης ��έχθηκε την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας. Στο Ευάγγελο Βενιζέλο τα έψαλαν οι πρόσκοποι της Εφορείας Νεάπολης.

Στον πρωθυπουργό τα έψαλαν πρώτα οι πρόσκοποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και εν συνεχεία τα μικρά παιδιά μέλη του Συλλόγου Κορινθίου Τερψοιχόρη. Ο κ. Σαμαράς αντάλλαξε ευχές με τα παιδιά και τους συνοδούς τους και έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το 2013.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τα κάλαντα των προσκόπων της Εφορείας Νεάπολης, δήλωσε: «Ο ελληνικός λαός έχει τραβήξει πολλά και τραβάει πολλά. Έχει δικαίωμα στην αισιοδοξία. Έχει δικαίωμα στην προοπτική και την ελπίδα. Το 2013 είναι η χρονιά της στροφής. Οι θυσίες πιάνουν τόπο. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει και θα γίνει ξανά ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, ανταγωνιστική, αυτοδύναμη. Θα οικοδομήσουμε το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας σε στέρεες βάσεις, με συνοχή, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, με έξυπνο τρόπο. Κρατάμε το κλειδί του μέλλοντος της πατρίδας μας στα δικά μας χέρια. Και θα ανοίξουμε το μέλλον της πατρίδας».

«Πιστεύω ότι η καινούρια χρονιά θα είναι καλύτερη από τις προηγούμενες» σημείωσε, εξάλλου, ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά τα κάλαντα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας. «Ο τόπος θα βγει μπροστά με δουλειά, με υπομονή, με επίμονη και με την αλληλεγγύη που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στον ελληνικό λαό, σε όλους τους πολίτες. Πρέπει να βγούμε από αυτό το στενό δρόμο, να βαδίσουμε σε μεγάλες λεωφόρους και προς την κατεύθυνση αυτή χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Για εμάς, τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς από τους ποντίους είναι ένα ελπιδοφόρο στοιχείο, με την έννοια ότι η ενότητα που εκφράζει ο ποντιακός λαός, είναι ενότητα η οποία πρέπει να γίνει υπόθεση για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Παραδοσιακοί σύλλογοι έψαλλαν, εξάλλου, τα κάλαντα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. «Το 2013 η Χρυσή Αυγή θα αναδείξει τα εθνικά μας θέματα. Θα αναδείξει και τα θέμα του Ποντιακού Ελληνισμού» τόνισε ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Παπάς.

Η συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής-Νήσων είπαν τα κάλαντα στην Αλέκα Παπαρήγα. «Η ταξική πολιτική, η πολιτική της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δεν έχει ούτε ανθρωπιά, ούτε όρια. Το ΚΚΕ αισθάνεται πλήρως την υποχρέωσή του για το ξεχωριστό αυτό μέτωπο πάλης αλλά και ταυτόχρονα να εμπνεύσουμε όλο τον λαό μέσα στα αιτήματα που έχει σε κάθε χώρο και σε κάθε κλάδο» τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top