Τρόικα: Ανοίξτε λογαριασμούς τραπεζών και εισπράξτε τα χρέη!

Ζητά πρόσθετο προσωπικό για τον έλεγχο «μεγάλων» φορολογούμενων

Τρόικα: Ανοίξτε λογαριασμούς τραπεζών και εισπράξτε τα χρέη!
«Ανοίξτε λογαριασμούς τραπεζών και εισπράξτε τα χρέη»!

Αυτό είναι -μεταξύ άλλων- το μήνυμα που στέλνει η κοινή έκθεση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών και του ΦΠΑ, η οποία καταλήγει στο… γνωστό και μη εξαιρετέο συμπέρασμα ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ζει και βασιλεύει!

ΔΝΤ και ΕΕ προτείνουν οι προσπάθειες καταπολέμησης της φοροδιαφυγής για το 2013 να επικεντρωθούν σε ομάδες «υψηλού κινδύνου», όπως γιατροί και δικηγόροι, αλλά και τη δημιουργία ειδικής ομάδας για το κυνήγι του ΦΠΑ, κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στον εντοπισμό από το ΣΔΟΕ συνολικά 450.000 πλαστών ή εικονικών τιμολογίων από το 2009. Παράλληλα, συστήνουν ένα υποχρεωτικό ελάχιστο όριο για την εγγραφή μικροεπιχειρήσεων με απαλλαγή από το ΦΠΑ των μικρών επιχειρήσεων με ετήσιο τζίρο κάτω από 10.000 ευρώ.

Η έκθεση επισημαίνει την ανάγκη για σημαντικές αλλαγές στα συστήματα αναγκαστικής είσπραξης και ειδικά στην απευθείας χρέωση τραπεζικών λογαριασμών, ενώ ζητά πρόσθετο προσωπικό για τη Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών καθώς και την αποκλειστική διάθεση του 10% του προσωπικού σε εργασίες είσπραξης οφειλών.

Την ίδια ώρα ζητά διαγραφή μεγάλου μέρους των οφειλών (40 δισ. ευρώ) καθώς -όπως εκτιμά- από τα 53 δισ. ευρώ που συνολικά οφείλονται στο κράτος, μόλις ένα 15% με 20% μπορεί να μπει στα ταμεία.
​​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top