Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα με τον ΥΠΕΞ της Αργεντινής

Τίμερμαν: άδικο να θεωρείται παράδειγμα προς αποφυγήν η Αργεντινή

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα με τον ΥΠΕΞ της Αργεντινής
Σε θετικό κλίμα έγινε σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ η συνάντηση του επικεφαλής της ΚΟ Αλέξη Τσίπρα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Μάρκος Τίμερμαν. Η συζήτηση κινήθηκε πάνω στην εμπειρία της Αργεντινής για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της, μέχρι και το 2003. «Το 2003 ήταν χρονιά ορόσημο για την Αργεντινή», είπε ο ΥΠΕΞ.

Στη συνέχεια συζήτησαν για θέματα που αφορούν τη συνεννόηση και τη συνεργασία των δυο χωρών, τις διμερείς σχέσεις και το ρόλο της Αργεντινής στο G20. Ο ΥΠΕΞ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία της Αργεντινής στο πλαίσιο του G20 κατά τη λήψη αποφάσεων να λαμβάνονται υπόψη και οι κοινωνικοί παράγοντες. Επίσης, συζητήθηκε ο κίνδυνος ανάφλεξης της Μεσογείου, με ειδική αναφορά στο θέμα της Συρίας. Ακόμα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την αποστρατικοποίηση του Ν. Ατλαντικού και της Ανταρκτικής.

Ο κ. Τίμερμαν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά πράγματα και ότι είναι βαθιά γνώσης της ελληνικής πραγματικότητας, τονίζοντας πως είναι άδικο να θεωρεί ένα μέρος των Ελλήνων «παράδειγμα προς αποφυγήν την Αργεντινή, με δεδομένη την αξιοπρεπή στάση που επέδειξε ο λαός της Αργεντινής από το 2003 και μετά».

Ο Αλ. Τσίπρας από την πλευρά του, τόνισε πως είναι προς αμοιβαίο όφελος των δυο χωρών η συνεργασία και η ενίσχυση των δεσμών τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top