Καλωσόρισε την επιστροφή του Ιδρύματος Αντενάουερ στην Ελλάδα ο Α. Σαμαράς

Ομιλία του σε εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσε, στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα Konrad Adenauer και το Ινστιτούτο Κωνσταντίνος Καραμανλής, για τα επίσημα εγκαίνια της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος στην Αθήνα και την επαναδραστηριοποίησή του στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Σήμερα με χαρά εγκαινιάζουμε επίσημα την επιστροφή του Ιδρύματος Αντενάουερ στην Αθήνα. Και έτσι αναβαπτίζεται και αναβαθμίζεται ένας σημαντικός πολιτικός διάλογος ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, ένας διάλογος που επεκτείνεται πολύ πέρα από τα ζητήματα της επικαιρότητας και αγγίζει ζητήματα αρχών και αξιών. Ζητήματα δηλαδή απαραίτητα για να υπάρξει και σύγκλιση λαών και κρατών» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Κόνραντ Αντανέουερ, του καγκελάριου που έστησε ξανά στα πόδια της μεταπολεμικά τη Γερμανία, όπως και του Γκούσταβ Στέεσσεμαν, ο οποίος είχε διατελέσει καγκελάριος το 1923, και στις προσπάθειές τους να ξεπερασθεί η κρίση στη χώρα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top