Για «απαράδεκτη συμπεριφορά» καταγγέλλουν οι δήμαρχοι τον Βρούτση

Επειδή ακύρωσε συμφωνημένη συνάντηση με το προεδρείο της ΚΕΔΕ

Aπαράδεκτη χαρακτηρίζει η ΚΕΔΕ τη συμπεριφορά του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, διότι, όπως υποστηρίζει, το απόγευμα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη έξω από το υπουργείο συγκέντρωση διαμαρτυρίας Δημάρχων και ωφελουμένων πολιτών από τα κοινωνικά προγράμματα των Δήμων, ακύρωσε μονομερώς και χωρίς καμία προειδοποίηση συμφωνημένη συνάντηση με το προεδρείο της και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα συζητείτο το ζήτημα της συνέχισης της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κατ΄ οίκον φροντίδα συνταξιούχων», καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος Αυτεπιστασίας στους Δήμους, που αφορά την απασχόληση 120.000 ανέργων του ΟΑΕΔ.

Η ΚΕΔΕ επισημαίνει πως η συνάντηση είχε ζητηθεί με έγγραφη επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ από τις 13/12/12 και είχε επιβεβαιωθεί. Καταλήγοντας καλεί τον υπουργό να αναζητήσει και να βρει «άμεσα λύσεις για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των κοινωνικών προγραμμάτων των Δήμων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top