Το Χάρβαρντ έγινε… πλυντήριο!

Εκεί «ξεπλένονται» οι υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου

Ένα μικρό υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Παπανδρέου στήνεται στ�� αμερικανικά πανεπιστήμια και ειδικά στο περίφημο Χάρβαρντ.

Το ένα μετά το άλλο, τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Παπανδρέου και… φτιάχνουν βαλίτσες για την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Οι πρώην υπουργοί, κύριοι Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Παύλος Γερουλάνος και η κυρία Άννα Δι��μαντοπούλου έλαβαν προσκλήσεις από το κορυφαίο πανεπιστήμιο για να διδάξουν, μεταφέροντας στους φοιτητές τις γνώσεις τους στην… αντιμετώπιση μιας οικονομικής κατάρρευσης.

Τον δρόμο της… δόξ��ς είχε ήδη ανοίξει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος μετέφερε στους φοιτητές την πείρα του από την εποχή του υπερδανεισμού της ελληνικής οικονομίας και τη διαχείριση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Οι τρεις πρώην υπουργοί, ακολουθούν τον κ. Παπανδρέου στη νέα του σταδιοδρομία εξηγώντας πως έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να μην χρεοκοπήσει (και επισήμως) η χώρα. Η προτίμηση του Χάρβαρντ για τους Έλληνες πολιτικούς οδηγεί σε αποζημιώσεις που φθάνουν ακόμη και τις 30.000 δολάρια ανά τρίμηνο ή τετράμηνο για σειρά ομιλιών ή διαλέξεων!

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου έχει συμφωνήσει να κάνει μία παράδοση τη βδομάδα στο Χάρβαρντ, ενώ συμφώνησε και με το Γέιλ για 6 διαλέξεις.

Η κα Διαμαντοπούλου, συμφώνησε επίσης με το Χάρβαρντ να δώσει ομιλίες πάνω σε ευρω��αϊκά ζητήματα για 40 ημέρες. Πληροφορίες ότι για λόγους ασφαλείας τα βιβλία θα τα... μοιράσει το ίδιο πανεπιστήμιο ελέγχονται ως ανακριβείς...

Ο κ. Γερουλάνος, ξεκίνησε τη νέα του… καριέρα αντικαθιστώντας τον κ. Παπανδρέου σε μια ομιλία που δεν μπόρεσε ο πρώην πρωθυπουργός να παραβρεθεί. Η εμπειρία αυτή, του… άνοιξε την όρεξη και θα βρεθεί ξανά στο Χάρβαρντ για ομιλίες.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τέλος, έκανε την πρώτη του παρουσίαση στο Χάρβαρντ στα μέσα Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα πραγματοποιεί και ομιλίες στο Γέιλ, απ’ όπου πήρε το πτυχίο του.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top