Τσίπρας: «Ο Σαμαράς δεν είναι Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης. Ηρώδης είναι»

Ξεκίνησε την περιοδεία του σε Βραζιλία και Αργεντινή

Τσίπρας: «Ο Σαμαράς δεν είναι Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης. Ηρώδης είναι»

Σκληρή κριτική προς τη συγκυβέρνηση, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ε, μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ενιαίο, ενωτικό και δημοκρατικό φορέα της Αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε «δοσο-εξαρτημένη» τη συγκυβέρνηση, λέγοντας πως:

«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά.Η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο. Γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ��ς κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον ίδιο τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως:

«Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Αγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας».

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα, πως «το 2013 θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην εξουσία. Ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης».

Σήμερα ξεκινά την περιοδεία του σε Βραζιλία και Αργεντινή:

Η αντιπροσωπεία του Αλέξη Τσίπρα, αποτελούμενη από τους Νίκο Χουντή, Ευρωβουλευτή, Γιάννη Δραγασάκη, αντιπρόεδρο της Βουλής, Κώστα Ήσυχο, υπεύθυνο Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής και Κώστα Αθανασίου, διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, επισκέπτεται σήμερα τη Βραζιλία και την Αργεντινή [15/12- 20/12 (Σαο Πάολο, Μπραζίλια), 20- 27/12 Μπουένος Αιρες), κατόπιν πρόσκλησης του κυβερνώντος κόμματος (Κόμμα Εργαζομένων-PT) και της Γερουσίας, αντίστοιχα.

Η αντιπροσωπεία θα έχει συναντήσεις με αξιωματούχους σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, όπως και με εκπροσώπους κομμάτων της Αριστεράς, κινημάτων και την ελληνική ομογένεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top