Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα – Η διορία για ένσταση

Πώς θα γίνει η τελική επιλογή των δικαιούχων

Αλλάζω θερμοσίφωνα: Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα υπάρξει ένα διάστημα 10 ημερών για την υποβολή ενστάσεων / Βίντεο: ΕΡΤ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους του προγράμματος «Αλλάζω Θερμοσίφωνα».

Η εντολή του νέου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρου Σκυλακάκη είναι να τρέξουν γρήγορα οι ημερομηνίες.

Αντικατάσταση θερμοσίφωνα: Πώς θα γίνει η επιλογή των δικαιούχων

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, θα υπάρξει ένα διάστημα 10 ημερών για την υποβολή ενστάσεων, από όσους «κόπηκαν», ενώ στη συνέχεια θα δοθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν υποβληθεί περίπου 350.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα, το οποίο έχει προϋπολογισμό 100 εκατομμύρια ευρώ. Υπολογίζεται ότι περίπου 120.000 εξ αυτών θα είναι δικαιούχοι επιδότησης έως 900 ευρώ.

Τα τέσσερα προγράμματα για ενεργειακή αναβάθμιση - Αναλυτικός οδηγός

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι πρέπει να είναι οικιακοί καταναλωτές, που έχουν τοποθετημένο στην κατοικίας τους ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, να έχουν γεννηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2006 και να διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Πώς θα γίνει η τελική επιλογή των δικαιούχων

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης κατατάσσονται με βάση τη βαθμολογία τους σε επιλέξιμες και επιλαχούσες ως εξής:

Ποιος υπουργός πήγε στο υπουργείο του και τον ρώτησαν... «ποιος είστε;»

-    Με βάση τα στοιχεία των υποβληθεισών αιτήσεων υπολογίζονται αρχικά τα ποσά της δημόσιας δαπάνης που αναλογούν σε κάθε Περιφέρεια τόσο για την 1η όσο και για τη 2η και 3η εισοδηματική κατηγορία.

-    Στη συνέχεια γίνεται η κατάταξη των αιτήσεων σε 26 διακριτές λίστες, ως εξής:

Η απάντηση της Ζαχαράκη στον Τζήμερο για το «άτεκνη και άγαμη»

-    Οι αιτήσεις της 1ης εισοδηματικής κατηγορίας κατατάσσονται σε 13 χωριστές λίστες -μία ανά Περιφέρεια-, ξεκινώντας πάντα από αυτήν με τη μεγαλύτερη βαθμολογία και προχωρώντας με φθίνουσα σειρά κατάταξης.

Συνεδριάζει το υπουργικό – Οι υπουργοί θα πάρουν τους μπλε φακέλους

-    Οι αιτήσεις της 2ης και 3ης εισοδηματικής κατηγορίας κατατάσσονται μαζί σε 13 χωριστές λίστες -μία ανά Περιφέρεια-, ξεκινώντας πάντα από αυτήν με τη μεγαλύτερη βαθμολογία και προχωρώντας με φθίνουσα σειρά κατάταξης.

-    Για κάθε διακριτή λίστα επιλέγονται οι αιτήσεις, είτε μέχρι εξαντλήσεως της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης του προγράμματος για τη συγκεκριμένη Περιφέρεια, είτε μέχρι την κάλυψη του συνόλου των αιτήσεων εφόσον επαρκεί η αντίστοιχη δημόσια δαπάνη. Οι αιτήσεις αυτές εντάσσονται στον πίνακα επιλέξιμων προς χρηματοδότηση αιτήσεων της συγκεκριμένης λίστας.

-    Στην περίπτωση που ενταχθούν όλες οι αιτήσεις της 1ης εισοδηματικής κατηγορίας στον πίνακα επιλέξιμων αιτήσεων χωρίς να καλυφθεί το σύνολο της δημόσιας δαπάνης, το πλεονάζον ποσό χρησιμοποιείται για την επιχορήγηση επιλαχουσών αιτήσεων 2ης και 3ης εισοδηματικής κατηγορίας. Αντίστροφα, σε περίπτωση που ενταχθούν όλες οι αιτήσεις της 2ης και 3ης εισοδηματικής κατηγορίας στον πίνακα επιλέξιμων αιτήσεων χωρίς να καλυφθεί το σύνολο της δημόσιας δαπάνης, το πλεονάζον ποσό χρησιμοποιείται για την επιχορήγηση επιλαχουσών αιτήσεων της 1ης εισοδηματικής κατηγορίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top