Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες πόλεις-προορισμοί στον κόσμο για το 2023

Το Παρίσι και φέτος στην πρώτη θέση

Στιγμιότυπα από τις 10 πιο ελκυστικές πόλεις-προορισμούς στον κόσμο / Φωτογραφίες Unsplash

Το Παρίσι ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η πιο ελκυστική πόλη-προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της παγκόσμιας εταιρείας έρευνας αγοράς Euromonitor International.

Η λίστα με τις 100 καλύτερες πόλεις του κόσμου - Σε ποια θέση είναι η Αθήνα

Ο δείκτης Top 100 City Destinations Index 2023, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία δεδομένων Lighthouse, εξέτασε κορυφαίες πόλεις από όλο τον κόσμο και τις κατέταξε με κριτήρια όπως ο τουρισμός, η βιωσιμότητα, οι οικονομικές επιδόσεις, η υγεία και η ασφάλεια.

Το Παρίσι ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η πιο ελκυστική πόλη-προορισμός στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της παγκόσμιας εταιρείας έρευνας αγοράς Euromonitor International.

Το Παρίσι ανακηρύχθηκε για άλλη μια φορά η πιο ελκυστική πόλη-προορισμός στον κόσμο σύμφωνα με την έκθεση του Euromonitor International / Φωτογραφία pexels (Chris Molloy)

Η Ευρώπη κυριάρχησε, με επτά από τις 10 κορυφαίες πόλεις και 63 χώρες στην πρώτη 100άδα. Οι μόνες μη ευρωπαϊκές πόλεις στην πρώτη δεκάδα ήταν το Ντουμπάι στη δεύτερη θέση, το Τόκιο στην τέταρτη και η Νέα Υόρκη στην όγδοη.

Η Μαδρίτη ήρθε τρίτη, ενώ το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και η Ρώμη βρέθηκαν στις θέσεις 5, 6 και 7 αντίστοιχα. Η Βαρκελώνη και στη συνέχεια το Λονδίνο συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα.

Η Ασία τα πήγε καλά στην πρώτη 20άδα, καθώς η Σιγκαπούρη (στη θέση 11), η Σεούλ (στη θέση 14), η Οσάκα (στη θέση 16) και το Χονγκ Κονγκ (στη θέση 17) μπήκαν στη λίστα.

Οι 10 κορυφαίες πόλεις στον δείκτη Top 100 City Destinations Index 2023 της Euromonitor:

  • Παρίσι, Γαλλία
  • Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  • Μαδρίτη, Ισπανία
  • Τόκιο, Ιαπωνία
  • Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες
  • Βερολίνο, Γερμανία
  • Ρώμη, Ιταλία
  • Νέα Υόρκη, ΗΠΑ
  • Βαρκελώνη, Ισπανία
  • Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Η έκθεση αποδίδει την επιτυχία της Ευρώπης στην «ταχεία αστικοποίηση και την ευρεία υιοθέτηση της τεχνολογίας». Οι ταξιδιώτες επιθυμούν πλέον γρήγορο διαδίκτυο, ευέλικτες επιλογές κρατήσεων και χώρους για απομακρυσμένη εργασία.

Αυτή είναι η πόλη που ψηφίστηκε «Ευρωπαϊκή Πόλη της Χρονιάς»!

Το Τόκιο εισήλθε για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα, γεγονός που σύμφωνα με την έκθεση οφείλεται στη βελτίωση των τουριστικών υποδομών, στη χαλάρωση των κανονισμών που σχετίζονται με την COVID-19 και στην αποδυνάμωση του γιεν – γεγονός που καθιστά την πόλη πιο οικονομικά προσιτή στους διεθνείς επισκέπτες.

Αυτές είναι οι 10 κορυφαίες πόλεις-προορισμοί στον κόσμο για το 2023

Το Τόκιο εισήλθε για πρώτη φορά στην πρώτη δεκάδα / Unsplash

Υπάρχουν τέσσερις νεοεισερχόμενες πόλεις στην πρώτη 100άδα, που μπορούν όλες να υπερηφανεύονται για βελτιωμένες τουριστικές επιδόσεις φέτος: Η Ουάσινγκτον (στη θέση 48), το Μόντρεαλ (στη θέση 68), το Σαντιάγο (στη θέση 88) και το Βίλνιους (στη θέση 92).

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις περισσότερες διεθνείς αφίξεις το 2023, ακολουθούμενη από το Λονδίνο και στη συνέχεια το Ντουμπάι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top