Βρετανία: Ξανά υποψήφιος για πρωθυπουργός ο Μπόρις Τζόνσον;

Ραγδαίες εξελίξεις στη χώρα

Η Λιζ Τρας απευθύνεται στον βρετανικό λαό και ανακοινώνει την παραίτησή της - Βίντεο από Reuters

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Μεγάλη Βρετανία μετά τη σημερινή παραίτηση της Λιζ Τρας. Σύμφωνα με τους Times ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να είναι υποψήφιος στην αναμέτρηση για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.

«Κάνει βολιδοσκοπήσεις, αλλά λέγεται ότι πιστεύει ότι είναι ζήτημα εθνικού συμφέροντος», ανέφερε στο Twitter ο πολιτικός συντάκτης των Times, Στίβεν Σουίνφορντ.

Μ. Βρετανία: Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας - 44 ημέρες κράτησε η θητεία της

Ο νέος ή η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα οριστεί έως την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου από το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922 Γκράχαμ Μπρέιντι, μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας.

«Θα είναι εφικτό να γίνει μια ψηφοφορία και να ολοκληρωθούν οι εκλογές μέχρι την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου», είπε ο Μπρέιντι σε δημοσιογράφους.

Η διαδικασία εκλογής της Τρας στην ηγεσία από περίπου 170.000 μέλη του κυβερνώντος κόμματος διήρκεσε δύο εβδομάδες μετά την αποχώρηση του Μπόρις Τζόνσον.

ρισι σουνακ

Ο Ρίσι Σουνάκ - (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Σύμφωνα με το Sky News, ο Ρίσι Σουνάκ και η Πένι Μόρντοντ, που διεκδίκησαν την ηγεσία στις προηγούμενες εσωκομματικές εκλογές φέτος, πιστεύεται ότι θα θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα για την αντικατάσταση της Τρας.

πένι μορντοντ

Η Πένι Μόρντοντ (AP Photo/Alastair Grant)

Βρετανία:«Τρίζει η καρέκλα» της Λιζ Τρας - Θα απευθυνθεί στον βρετανικό λαό

Ο Μάικλ Γκόουβ δεν θα τεθεί υποψήφιος για την ηγεσία, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top