Οργή στην Αλβανία: Αστυνομικός δολοφόνησε 25χρονο

Βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Μεγάλης έκτασης επεισόδια ξέσπασαν στα Τίρανα της Αλβανίας μετά τη δολοφονία 25χρονου από αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα, ο νεαρός προσπάθησε να ξεφύγει, δείχνοντας ένα σκληρό αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο προς στον αστυνομικό. Η αστυνομία αναφέρει ότι μετά από έρευνα στη γύρω περιοχή εντοπίστηκε πυροβόλο όπλο που φέρεται να άνηκε στον 25χρονο. Μερικές ώρες αργότερα, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων (ShCBA) δημοσίευσε ανακοίνωση ανατρέποντας τα όσα ανέφερε η αστυνομία.

επεισόδια Τίρανα

Χάος και οργή στα Τίρανα μετά τη δολοφονία 25χρονου από αστυνομικό. AP Images

Η δολοφονία του νεαρού προκάλεσε οργή στα Τίρανα και το βράδυ της Τετάρτης, εκατοντάδες νέοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού.

 

 

Παρά την απαγόρευση για δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των 10 ατόμων λόγω κορωνοϊού, εκατοντάδες διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την εν ψυχρώ δολοφονία. Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων προκλήθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομικών, με τους δρόμους να θυμίζουν πεδίο μάχης.

Διαδηλωτές πέταξαν πέτρες προς την αστυνομία, το υπουργείο Εσωτερικών, το δημαρχείο των Τιράνων και άλλα κύρια κυβερνητικά κτίρια, ενώ έκαψαν και το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από την πρωθυπουργική κατοικία.

δολοφονία 25χρονου Αλβανία

Οι διαδηλωτές έκαψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο έξω από την πρωθυπουργική κατοικία. AP Images
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top