Βερολίνο: Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου της Μέρκελ

Ήθελε να στείλει μήνυμα στην Καγκελάριο ο οδηγός

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το πρωί της Τετάρτης στο Βερολίνο όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στην πύλη της Καγκελαρίας.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το όχημα έπεσε στην πόρτα που οδηγεί στο γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης της Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της χώρας σχετικά με τον κορωνοϊό.

«Δεν υπήρξε οποιοσδήποτε κίνδυνος για την Καγκελάριο, για κάποιο μέλος της κυβέρνησης ή για τους εργαζόμενους στην Καγκελαρία», δήλωσε λίγο αργότερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε και προκλήθηκαν μόνο υλικλες ζημιές. 

Το αυτοκίνητο που έπεσε στην πόρτα της Καγκελαρίας / AP Images

Πώς έγινε το ατύχημα

Το αυτοκίνητο έφτασε περίπου στις 11:00 ώρα Ελλάδος με χαμηλή ταχύτητα μέχρι την κεντρική είσοδο της Καγκελαρίας και κατέληξε στα κάγκελα της κεντρικής εισόδου του κτιρίου.

Το όχημα έφερε γραμμένα συνθήματα: «Σταματήστε την πολιτική παγκοσμιοποίησης» και «Καταραμένοι δολοφόνοι παιδιών και ηλικιωμένων». Η πράξη του αφορούσε πιθανότατα διαμαρτυρία κατά των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας.

Τα συνθήματα πάνω στο αυτοκίνητο στα γερμανικά / AP Images

Ο οδηγός συνελήφθη άμεσα και βρίσκεται υπό κράτηση από τη φρουρά της Καγκελαρίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι οποίες ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Ο οδηγός ήθελε να παραδώσει μήνυμα στη Μέρκελ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, ο οδηγός του αυτοκινήτου ήθελε να παραδώσει επιστολή στην Καγκελάριο. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι το ίδιο αυτοκίνητο είχε προσκρούσει και πάλι το 2014 στην πόρτα της Καγκελαρίας.

Και τότε στις δύο πλευρές έφερε συνθήματα: «Τέρμα με την κλιματική αλλαγή που σκοτώνει ανθρώπους» και «Νικόλ, σ' αγαπώ».

Η BILD μεταδίδει πάντως ότι μετά το σημερινό περιστατικό ενισχύθηκε η φρουρά στην κατοικία της Καγκελαρίου Μέρκελ στο κέντρο του Βερολίνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top