Έρευνα: Τα κατοικίδια ζώα δεν μπορούν να μολύνουν τον άνθρωπο με κορωνοϊό

Τι αναφέρει το Ινστιτούτο Φρίντριχ- Λέφερ

σκύλος

Στη Γερμανία τα πιο σημαντικά εκτρεφόμενα ζώα όπως και τα κατοικίδια, δεν μπορούν να μολυνθούν με τον κορωνοϊό, ούτε και να τον μεταδώσουν στον άνθρωπο. 

Κορωνοϊός: Αυτοί οι ασθενείς αναπτύσσουν αντισώματα για τουλάχιστον 5 μήνες

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Φρίντριχ- Λέφερ, η οποία έγινε για λογαριασμό του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Γεωργίας. 
Πιο συγκεκριμένα, το συμπέρασμα των ερευνητών είναι, ότι εκτρεφόμενα ζώα όπως οι χοίροι και τα κοτόπουλα, δεν διατρέχουν κίνδυνο να μολύνουν με κορωνοϊό τα άλλα ζώα που εκτρέφονται μαζί τους. 

Σε μεμονωμένα ζώα όπως τα βοοειδή, παρατηρήθηκε απλώς ένας «ελάχιστος πολλαπλασιασμός κορωνοϊού», ο οποίος όμως δεν μεταδόθηκε ούτε καν μετά από επαφή τους, με άλλα εκτρεφόμενα βοοειδή, αναφέρεται επίσης στα συμπεράσματα του εν λόγω Ινστιτούτου. 

Κορωνοϊός: Απίστευτο για πόσες ώρες μένει ενεργός πάνω στο ανθρώπινο δέρμα

Από αυτά τα ζώα δεν υπάρχει επίσης κίνδυνος μετάδοσης του ιού στον άνθρωπο. Εξετάστηκαν όμως και λοιμώξεις κορωνοϊού στα κατοικίδια. 
Σε γάτες και σκύλους εντοπίστηκαν λοιμώξεις SARS-CoV-2, οι οποίες ερευνήθηκαν επίσης πειραματικά, αλλά δεν υπάρχουν μέχρι τώρα στοιχεία τα οποία να αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι μολύνονται από αυτά τα κατοικίδια ζώα. 


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top