Εκλογές ΗΠΑ 2020: Πάρτι με 400 άτομα κάνει ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο

Πότε αναμένεται να κλεισουν οι κάλπες

Εκατομμύρια Αμερικανοί ψηφίζουν από το πρωί της Τρίτης σε μία ιδιαίτερα διχαστική εκλογική αναμέτρηση. Όποια και να είναι τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών όμως, ο πρόεδρος Τραμπ φαίνεται να έχει στο μυαλό του μια προκαθορισμένη αντίδραση. 

Εκλογές ΗΠΑ - Τραμπ: «Έχω μια πολύ ισχυρή πιθανότητα να κερδίσω»

Φαίνεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος ετοιμάζει «πάρτυ» στον Λευκό Οίκο. Η λίστα των καλεσμένων αγγίζει τα 400 άτομα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το αρχικό πλάνο, δηλαδή ο Ντόναλντ Τράμπ να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα των εκλογών από το «TRUMP HOTEL» δεν μπόρεσε να υλοποιηθεί μιας και ο Δήμος της Ουάσιγκτον απαγορεύει λογω πανδημίας τις συγκεντρώσεις άνω των 50 ατόμων.

Έτσι ο Τράμπ αποφάσισε να τους καλέσει όλους στον Λευκό Οίκο! Ο Αμερικανός πρόεδρος ήδη αφήνει υπονοούμενα για τα αποτελέσματα της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης στη νεότερη ιστορία των ΗΠΑ. Τα δύο σενάρια είναι:

  • ο Αμερικανός πρόεδρος να κάνει πρόωρες δηλώσεις για προβάδισμα χωρίς να έχει εικόνα των συνολικών αποτελεσμάτων από ολόκληρη την Αμερικανική επικράτεια και
  • να αμφισβητήσει συνολικά το αποτέλεσμα των εκλογών και να βάλει τη χώρα σε περιπέτειες στην οποία περίπτωση θα πάρει μέρες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο του νικητή. 

Σε κάθε περίπτωση οι Αμερικανοί συρρέουν στα εκλογικά κέντρα από τις 7 το πρωί, οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδος ενώ περί τα μεσάνυχτα θα έχουμε και το πρώτο Εxit Poll.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, η οποία μπορεί και να κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top