ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός έπληξε το Πολεμικό Ναυτικό - Δεύτερο πλοίο σε καραντίνα

Εντοπίστηκαν τουλάχιστον 18 κρούσματα

ΗΠΑ κορωνοϊός

Θύμα του κορωνοϊού έπεσε και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, καθώς εντοπίστηκαν ως τώρα 18 κρούσματα του ιού στο πλήρωμα αντιτορπιλικού πλοίου.

Πρόκειται για το «USS Kidd», το οποίο εκτελεί επιχείρηση κατά των ναρκωτικών, και είναι το δεύτερο πλοίο στο οποίο εμφανίστηκε ο ιός, μετά το αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt».

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας ναύτης από το πλήρωμα των 330 ατόμων, βρέθηκε θετικός στον ιό και διακομίστηκε σε νοσοκομείο μόλις εμφάνισε συμπτώματα. 

Κορωνοϊός: Μειώνονται οι ασθενείς σε ΜΕΘ σε Ιταλία και Γαλλία

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών, ο ναύτης νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση σε νοσοκομείο στο Σαν Αντόνιο στο Τέξας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και άλλα διαγνωστικά τεστ στο πλήρωμα, πολλά εκ των οποίων βγήκαν θετικά. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και αναμένονται τα συνολικά αποτελέσματα. 

Μια οκταμελής ιατρική ομάδα του Ναυτικού μετέβη στο πλοίο όπου κάνει ιχνηλάτηση των επαφών και απομονώνει άτομα που ενδέχεται να έχουν εκτεθεί.

Αυξάνονται τα κρούσματα στο αεροπλανοφόρο «USS Theodore Roosevelt»

Το Ναυτικό δήλωσε την Πέμπτη ότι 840 ναυτικοί από το πλοίο έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, με το 100% του πληρώματος να έχει εξεταστεί.

Τέσσερις ναυτικοί υποβάλλονται σε θεραπεία για συμπτώματα κορωνοϊού στο Αμερικανικό Ναυτικό Νοσοκομείο Γκουάμ. Περισσότερα από 4.000 μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν στην ξηρά στο Γκουάμ.

Κορωνοϊός: Αμερικανική Πολιτεία μήνυσε την Κίνα για την πανδημία

Ο χειρισμός της επιδημίας στο αεροπλανοφόρο, που οδήγησε στην απόλυση του διοικητή του πλοίου και την παραίτηση του αναπληρωτή γραμματέα του Ναυτικού, αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας του Ναυτικού, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα από τον υπουργό Άμυνας, Μαρκ Έσπερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top