Έκτακτα μέτρα στην Τουρκία λόγω κορωνοϊού - Κλείνουν προληπτικά τα σχολεία

Αναβάλλει τα ταξίδια του ο Ερντογάν

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση υπό τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα. Στην πεντάωρη συνεδρίαση, αποφασίστηκαν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα.

Κορωνοϊός: Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο της κρούσμα!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία της Τουρκίας όλων των βαθμίδων για μια εβδομάδα αλλά και τα πανεπιστήμια για τρεις εβδομάδες.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, τα παιδιά θα συνεχίσουν τα μαθήματα από το σπίτι μέσω διαδικτύου και ειδικών προγραμμάτων από την τηλεόραση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλες οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται ως τα τέλη Απριλίου χωρίς φιλάθλους. Ο Καλίν συνέστησε στους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό, εκτός αν υπάρχει απόλυτη ανάγκη. Για εκείνους που έρχονται από το εξωτερικό στην Τουρκία, θα πρέπει να μένουν στο σπίτι τους για 14 ημέρες.

Μάλιστα, τα μέτρα θα επηρεάσουν και το πρόγραμμα του Ερντογάν, ο οποίος ανέβαλε τα ταξίδια του στο εξωτερικό για κάποιο διάστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top