Στιγμές φρίκης στο φορτηγό του θανάτου: Τα θύματα χτυπούσαν να ανοίξουν

Άλλες τρεις συλλήψεις – Από το Βιετνάμ τελικά τα θύματα

Φορτηγό με 39 θύματα Essex

Νέες φρικιαστικές πληροφορίες έρχονται στο δημοσιότητα για το «φορτηγό του θανάτου» στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 39 μετανάστες.  Σύμφωνα με τη Mirror,  βρέθηκαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης στο εσωτερικό της πόρτας του κοντέινερ του θανάτου, που δείχνει ότι κάποια από τα θύματα χτυπούσαν  απεγνωσμένα την πόρτα για να τους ανοίξουν, ενώ το οξυγόνο τελείωνε.

Κι άλλες βιετναμέζικες οικογένειες πληροφορήθηκαν το  Σάββατο ότι οι συγγενείς τους μπορεί να είναι μεταξύ των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκρά στο πίσω μέρος ενός φορτηγού κοντέινερ στη νοτιοανατολική Αγγλία.

 Η βρετανική αστυνομία δήλωσε αρχικά ότι πίστευαν ότι τα θύματα ήταν Κινέζοι, αλλά αναγνώρισε ότι αυτή ήταν μια "μεταβαλλόμενη εικόνα".

Έρευνες στο φορτηγό του θανάτου στο Essex

 Η αστυνομία, την Παρασκευή, συνέλαβε τρία άτομα με υποψία ανθρωποκτονίας και συνωμοσίας για  παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού παραμένει υπό κράτηση για υποψία φόνου.

Στο Βιετνάμ, ο πατέρας του 20χρονου Nguyen Dinh Luong φοβόταν ότι ο γιος του ήταν από τους νεκρούς.  Είπε στο Associated Press ότι δεν είχε νέα του από την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε στον πατέρα του ότι θα συμμετείχε σε μια ομάδα στο Παρίσι που προσπαθούσε να φτάσει στην Αγγλία.

 "Συχνά κάλεσε στο σπίτι, αλλά δεν κατάφερα να επικοινωνήσω από την τελευταία φορά που μιλήσαμε την περασμένη εβδομάδα", δήλωσε ο Nguyen Dinh Gia. "Του είπα ότι θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε θέλει για να είναι ασφαλής, δεν πρέπει να ανησυχεί για τα χρήματα, θα το φροντίσω".

Είπε επίσης ότι ο γιος του έφυγε από το σπίτι στην κεντρική επαρχία Ha Tinh για να εργαστεί στη Ρωσία το 2017, στη συνέχεια στην Ουκρανία. Τον Απρίλιο του 2018, έφθασε στη Γερμανία και στη συνέχεια ταξίδεψε στη Γαλλία. Είπε στην οικογένειά του ότι ήθελε να πάει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 Ο μεγαλύτερος αδελφός του Luong, Pham Dinh Hai, είπε ότι ο Luong είχε ένα τατουάζ να προσεύχεται στα χέρια σε ένα σταυρό στον δεξιό του ώμο. Η οικογένεια δήλωσε ότι μοιράζονται τις πληροφορίες με τις τοπικές αρχές.

Η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έρχεται σε επαφή με την αστυνομία για μια γυναίκα που αγνοείται και υπήρχαν φόβοι ότι ήταν ένας από τους νεκρούς. Ένας εκπρόσωπος της πρεσβείας δήλωσε ότι ήρθε σε επαφή με μια οικογένεια στο Βιετνάμ που λέει ότι η κόρη τους είχε λείψει από τότε που βρέθηκε το φορτηγό.

Το BBC ανέφερε ότι είχε έρθει σε επαφή με έξι βιετναμέζικες οικογένειες που φοβούνταν ότι οι συγγενείς τους είναι μεταξύ των θυμάτων.

Συγγενείς της 26χρονης Pham Tra Είπα στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό είπαν ότι δεν μπόρεσαν να την έρθουν σε επαφή μαζί της από τότε που έλαβε ένα μήνυμα την Τρίτη το βράδυ λέγοντας ότι ήταν ασφυκτικός.

 "Λυπάμαι τόσο μαμά και μπαμπά .... Το ταξίδι μου στο εξωτερικό δεν πετυχαίνει", έγραφε. "Μαμά, σ 'αγαπώ…  Πεθαίνω γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω .... Μαμά, λυπάμαι πολύ".
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top