ΗΠΑ: Ισόβια κάθειρξη σε πρώην στρατιωτικό που άνοιξε πυρ μέσα σε αεροδρόμιο

Ο δράστης είχε σκοτώσει πέντε ανθρώπους

ΗΠΑ, στρατιωτικος , ισοβια

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας πρώην στρατιώτης ο οποίος άνοιξε πυρ, στις αρχές του 2017, μέσα στο διεθνές αεροδρόμιο της Φλόριντας, σκοτώντας πέντε ανθρώπους.

"Μολονότι τίποτα δεν μπορεί να κλείσει τις πληγές που προκλήθηκαν από αυτήν την στυγερή πράξη του κατηγορουμένου, ας ελπίσουμε ότι η ποινή των ισοβίων που του επιβλήθηκε σήμερα θα φέρει τουλάχιστον ένα αίσθημα δικαιοσύνης στα θύματα", δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μπέντζαμιν Γκρίνμπεργκ.

Ο Εστέμπαν Σαντιάγκο Ρούιζ, 28 ετών, έφτασε στις 6 Ιανουαρίου 2017 στο διεθνές αεροδρόμιο του Φορτ Λόντερντεϊλ, μιας παραθαλάσσιας πόλης σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων βορείως του Μαϊάμι, προερχόμενος από το Άνκορεϊτζ της Αλάσκας, όπου διέμενε.

Οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο πιστόλι των 9 χιλιοστών, που έβγαλε από τη βαλίτσα του, άρχισε να πυροβολεί εναντίον του πλήθους, στον χώρο παραλαβής των αποσκευών. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν.

Ο δράστης, που αρχικά δήλωνε αθώος, συμφώνησε τελικά τον περασμένο Μάιο να δηλώσει ένοχος για πέντε ανθρωποκτονίες.

Το επεισόδιο αυτό, στην Πολιτεία της Φλόριντας που έχει κατ' επανάληψη βυθιστεί στο πένθος από παρόμοιες επιθέσεις, δεν συνέβαλε παρά ελάχιστα στην αναζωπύρωση της δημόσιας συζήτησης για την πιθανή ενίσχυση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.

Ορισμένοι όμως επέκριναν τις αρχές επειδή επιτρέπουν τη μεταφορά όπλων σε αεροπλάνα, καθώς το ημιαυτόματο του 28χρονου είχε ταξιδέψει μέσα στον χώρο αποσκευών του αεροσκάφους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top