Άγκυρα: Τα γαλάζια χαλιά έστρωσε ο Ερντογάν για τον Πούτιν

Έθεσαν τα θεμέλια του πυρηνικού εργοστασίου

Τα λεφτά είναι πολλά και γι' αυτό βλέπουμε τον Ερντογάν να κάθεται για πρώτη φορά σούζα μπροστά σε έναν ηγέτη. Είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μαζί με τον οποίο έθεσε τα θεμέλια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου, μια ανάσα από το Αιγαίο και την Κύπρο.

Η μπάντα παιανίζει, καβαλάρηδες με τις σημαίες της Ρωσίας και της Τουρκίας συνοδεύουν την αυτοκινητοπομπή του Βλαντιμίρ Πούτιν , τα γαλάζια χαλιά έχουν στρωθεί και ο Ερντογάν όρθιος στο λευκό σαράι τον περιμένει.

Οι δυο ηγέτες ανταλλάσουν μια θερμή αγκαλιά και το τελετουργικό της υποδοχής συνεχίζεται με πολεμιστές εποχής Σουλειμάν μεγαλοπρεπή να στέκονται προσοχή.

4.000  αστυνομικοί έχουν ζώσει την Άγκυρα. Αποστολή τους, η προστασία του ρώσου προέδρου.

Πούτιν – Ερντογάν έθεσαν τα θεμέλια στο Άκουγιου

 

Πούτιν και Ερντογάν μέσω τηλεδιάσκεψης θέτουν συμβολικά τα θεμέλια του πυρηνικού σταθμού. Βροχή τα πυροτεχνήματα στο Άκουγιου.

«Σήμερα δεν γιορτάζουμε μόνο την κατασκευή του πρώτου τουρκικού πυρηνικού σταθμού, αλλά και την ίδρυση της ατομικής βιομηχανίας στην Τουρκία συνολικά», είπε ο Πούτιν.   

Η Ελλάδα αντιμέτωπη με τεράστιο περιβαλλοντικό κίνδυνο

 

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με εναν τεραστιο περιβαλλοντικό κίνδυνο. Το Ακούγιου απέχει μόλις 937,6 χιλιόμετρα από τη Ρόδο. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται η Κύπρος.

Το πυρηνικό εργοστάσιο Άκουγιου έχει δυνατότητα παραγωγής ενέργειας 4.500 mega watt. Έξι φορές παραπάνω από την ενέργεια που παράγεται από το σταθμό της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη.

10.000 άνθρωποι εργάζονται για την κατασκευή του ενώ όταν λειτουργήσει το 2023 θα απασχολεί 3.500 εργαζόμενους.

Απειλεί την Ευρώπη ο Γκιλντιρίμ

 

Την ίδια ο Γιλντιρίμ απειλεί την Ευρώπη με την άρση του περιορισμού των προσφυγικών ροών.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top