Συρία: Εγκαταλείπουν οι Κούρδοι άμαχοι το Αφρίν

Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο κατά του Ερντογάν

Η τουρκική προέλαση στο Αφρίν της Συρίας συνεχίζεται με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν την περιοχή οι Κούρδοι άμαχοι και να έχουν ξεσπάσει διαδηλώσεις συμπαράστασης από συμπατριώτες τους  σε όλη την Ευρώπη.

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν το Αφρίν οι Κούρδοι άμαχοι καθώς οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν απωθώντας τους Κούρδους μαχητές. 

Οι δυνάμεις της Άγκυρας έχουν φτάσει στα περίχωρα της πόλης μετά από σχεδόν δυο μήνες μαχών. O τουρκικός στρατός έχει στόχο να ολοκληρώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτήν την επιχείρηση.

Διαδηλώσεις υπέρ των Κούρδων σε όλη την Ευρώπη

Οι Κούρδοι σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν υπέρ των ομοεθνών τους του Αφρίν.

Στο Λονδίνο έφτασαν με συνθήματα κατά του Ερντογάν ως την πρωθυπουργική κατοικία στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Είναι για την Τερέζα Μέι να υπογράφει συμβόλαιο εκατό εκατομμυρίων λιρών για να πουλήσει όπλα στους τούρκους τυράννους, για να σκοτώσουν το λαό μας στο Αφρίν», λένε οι Κούρδοι στο Λονδίνο.

Διαδήλωση συμπαράστασης στους Κούρδους της Αφρίν έγινε και στο Μάντσεστερ όπου οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο σταθμό Πικαντίλλι, πήδησαν στις γραμμές και εμπόδισαν την κυκλοφορία των τρένων.

Στο Αμβούργο οι διαδηλωτές έριξαν μολότοφ προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας. Στο Ντίσελντορφ διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικούς μέσα σε σταθμό της πόλης.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top