O «Aρχιστράτηγος» Ερντογάν στο κέντρο επιχειρήσεων στην Αντιόχεια - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατά των Κούρδων

Να καθαρίσει πλήρως τα σύνορα της Τουρκίας είναι ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να καθαρίσει πλήρως τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία από εκείνους που ο ίδιος θεωρεί ως τρομοκράτες. Αυτό τόνισε στην ξαφνική επίσκεψή του στο κέντρο των επιχειρήσεων.

Στο αεροδρόμιο της Αντιόχειας όπου ο Ερντογάν έφθασε με πολιτική περιβολή, τον προυπάντησε ο διοικητής της 2ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ισμαήλ Μετίν Τεμέλ.

Μαζί πήγαν στο κέντρο επιχειρήσεων.  Εκεί ο φέρων και τον τίτλο του αρχιστρατήγου μετά το πραξικόπημα πρόεδρος έβγαλε το σακάκι κι έβαλε στρατιωτική περιβολή.

 «Με τα βήματα που κάνετε κτίζετε μία νέα ιστορία για το έθνος μας. Εύχομαι ο Θεός να σας βοηθήσει. Εύχομαι ο Θεός να δυναμώσει εσάς κι εμάς», είπε ο Ερντογάν.

Φορώντας το στρατιωτικό τζάκετ και γραβάτα, ο Αρχιστράτηγος, άκουσε προσεκτικά την ανάλυση του Ισμαήλ Τεμέλ, μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Χουλουσί Ακάρ.

«Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας που βρίσκεται στην 7η μέρα μέχρις ότου επιτύχουμε όλους τους στόχους μας. Θα συνεχίσουμε τις μάχες μέχρι την εξάλειψη των τρομοκρατών ως τα σύνορα με το Ιράκ», ανέφερε ο Ερνογάν.

Το βράδυ συνεχίστηκε η μεταφορά τουρκικών δυνάμεων στα σύνορα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι έχουν χάσει ως τώρα 15 στρατιώτες ενώ περίπου 300 είναι οι νεκροί στις τάξεις των Κούρδων πολιτοφυλάκων.

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top