«Πόλεμος» στον Λευκό Οίκο για το Obamacare- Άστραψε και βρόντηξε ο Πούτιν

Σημαντικό πολιτικό πλήγμα αποτελεί για τον Πρόεδρο Τραμπ η απόρριψη της πρότασής του

Δύσκολες ημέρες διανύει ο Πρόεδρος Τραμπ στον Λευκό Οίκο.  Η Γερουσία απέρριψε την πρότασή του για μερική κατάργηση του Obamacare, ενώ πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των στενών του συνεργατών και η Ρωσία απαντά στην επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της.

Σημαντικό πολιτικό πλήγμα αποτελεί για τον Πρόεδρο Τραμπ η απόρριψη της μερικής έστω κατάργησης του Obamacare από την Γερουσία. Η απόφαση ελήφθη με 51 αρνητικές στα σχέδια Τραμπ ψήφους.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου στο Twitter.

«Τρεις Ρεπουμπλικάνοι και 48 Δημοκρατικοί απογοήτευσαν τον αμερικανικό λαό. Όπως λέω από την αρχή, αφήστε το Obamacare να καταρρεύσει από μόνο του, μετά διαπραγματευτείτε».

Δεκάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Καπιτώλιο, ζητώντας να μην καταργηθεί ο νόμος.

Καθοριστική στην απόρριψη της πρότασης Τραμπ ήταν η ψήφος του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ο οποίος επέστρεψε στην Ουάσιγκτον, λίγες ημέρες αφότου υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου από τον εγκέφαλο.

«Πόλεμος» στον Λευκό Οίκο

Πολεμικό κλίμα επικρατεί πλέον στον κλειστό κύκλο των συνεργατών του Αμερικανικού προέδρου  Ντόναλντ Τραμπ. Η εφημερίδα New York Post παρομοίασε, μάλιστα, το κλίμα στο επιτελείο των συνεργατών του Αμερικανού προέδρου ως παιχνίδι επιβίωσης, κάτι σαν το Survivor. Τις φωτιές άναψε ο νέος διευθυντής επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο, Άντονι Σκαραμούτσι, ο οποίος επιτέθηκε ανοιχτά κατά του Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους, χαρακτηρίζοντάς τον παρανοϊκό σχιζοφρενή. Για τον δε υπεύθυνο στρατηγικής του προέδρου Τραμπ, Στίβ Μπάνον, είπε ότι προσπαθεί να χτίσει την δική του φήμη εκμεταλλευόμενος «τη γ...η ισχύ του προέδρου».

Το δημοσίευμα του περιοδικού "The New Yorker" βασίζεται σε τηλεφωνική συνέντευξη μεταξύ του Σκαραμούτσι κι ενός δημοσιογράφου του περιοδικού.

Ο πρώην χρηματιστής της Wall Street, που ανέλαβε τα καθήκοντα του  στον Λευκό Οίκο την προηγούμενη Παρασκευή, αργότερα βέβαια το μετάνιωσε και προσπάθησε να  μαζέψει τα ασυμμάζευτα Σε  ανάρτησή του στο Twitter, ο Σκαραμούτσι έγραψε: «Μερικές φορές χρησιμοποιώ ακραίες εκφράσεις. Θα είμαι συγκρατημένος στο επίπεδο αυτό, αλλά δεν θα εγκαταλείψω την παθιασμένη μάχη για την πραγματική ατζέντα του Ντόναλντ Τραμπ. Έκανα ένα λάθος εμπιστευόμενος έναν δημοσιογράφο. Δεν θα επαναληφθεί».

Επιστροφή στον Ψυχρό Πόλεμο για ΗΠΑ- Ρωσία

Άστραψε και βρόντηξε ο Βλαδίμηρος Πούτιν μετά τις νέες κυρώσεις που οι Ηνωμένες Πολιτείες δρομολογούν κατά της Μόσχας.

«Οι κυρώσεις είναι ολοφάνερα παράνομες, βασει του διεθνούς δικαίου. Παραβιάζουν τις αρχές του διεθνούς εμπορίου και τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Αλλά όπως γνωρίζετε είμαστε μετρημένοι στις αντιδράσεις μας και ψύχραιμοι. Αλλά σε ένα βαθμό πρέπει να απαντήσουμε».    

Ήδη η Μόσχα ζήτησε από την Ουάσιγκτον να μειώσει, από την 1η Σεπτεμβρίου, σε 455 τον αριθμό των μελών του προσωπικού της πρεσβείας και των προξενείων της στη Ρωσία. Επιπλέον, αφαίρεσε από την αμερικανική πρεσβεία το δικαίωμα χρήσης ενός σπιτιού στην περιφέρεια της ρωσικής πρωτεύουσας και αποθηκών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top