Ήθελαν πολλούς νεκρούς στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Αγ. Πετρούπολης! ΠΟΛΛΟΙ οι εκρηκτικοί μηχανισμοί

Οι μηχανισμοί περιέχουν καρφιά και ΤΝΤ- Πρώτη Ανάρτηση 03-04-2017 16:10

Ήθελαν πολλούς νεκρούς στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ της Αγ. Πετρούπολης!

Διπλή έκρηξη σημειώθηκε ανάμεσα σε δύο κεντρικούς σταθμούς του μετρό στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, στην πλατεία "Σενάγια Πλοσάντ" και στο "Τεχνολογικό Ινστιτούτο".

Οι πρώτες πληροφορίες του Reuters αναφέρουν 10 νεκρούς και πάνω από 50 τραυματίες, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά!

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν μέσα καρφιά, γεγονός που φανερώνει ότι οι δράστες ήθελαν πολλούς νεκρούς. Βρέθηκαν, ακόμα, άλλοι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, που δεν πρόλαβαν να ενεργοποιηθεί. Σύμφωνα με το Russia Today, τουλάχιστον ο ένας από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς περιείχε 200-300 γραμμάρια ΤΝΤ. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη, γιατί μιλούσε σε μια εκδήλωση το πρωί της Δευτέρας, χωρίς να είναι σαφές αν βρισκόταν στην πόλη, κατά τη διάρκεια της έκρηξης. Έδωσε, όμως, το δικό του μήνυμα, λέγοντας ότι "οι αρχές θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να στηρίξουν τις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν".  Τόνισε, επιπλέον, ότι εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα κι αυτό της τρομοκρατίας. 

Αυτόπτης μάρτυρας στον σταθμό του Τεχνολογικού Ινστιτούτου καταθέτει στο Sputnik ότι "ήταν φριχτό! Έβλεπες παντού ανθρώπους να τους κουβαλούν έξω από τον σταθμό". 

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης, οι αρχές της Ρωσίας επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top