Όλο το παρασκήνιο από την συνάντηση Ερντογάν - Τίλερσον!

Στην Τουρκία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών για όλες τις εξελίξεις με ISIS, Γκιουλέν και κατασκόπους

Η συνάντηση Ερντογάν - Τίλερσον ήταν προγραμματισμένη να διαρκέσει μία ώρα. Τελικά κράτησε, προς έκπληξη όλων, δύο ολόκληρες ώρες. Για το τι ακριβώς συζήτησαν γνωρίζουν οι ίδιοι. Το βέβαιον είναι το Ισλαμικό Κράτος, ο Γκιουλέν αλλά και οι σχέσεις με το Ιράν είχαν την προτεραιότητα, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Είναι βέβαιο ότι στις συζητήσεις του αμερικανού ΥΠΕΞ, Τίλερσον το θέμα του Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, έμπιστου τραπεζίτη του Ερντογάν και αντιπροέδρου της Halk Bank κυριάρχησε. Δεν ήταν τυχαίο ότι η επίσκεψη του Τίλερσον γίνεται μία μέρα μετά τη σύλληψη του. Ο Ατίλα κατηγορείται ότι έκανε παράνομες συνδιαλλαγές με το Ιράν. 

Η επίσκεψη του Τίλερσον γίνεται μία μέρα μετά την ανακοίνωση ότι η Τουρκία ολοκλήρωσε τις επιχειρήσεις της στη Συρία.

Την ίδια ώρα, εντείνεται ο "πόλεμος" των κατασκόπων με την Γερμανία.

H ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΤΙΛΑ 

Ο αντιπρόεδρος της μεγαλύτερης τουρκικής κρατικής τράπεζας, της Halkbank, Μεχμέτ Χακάν Ατίλα, συνελήφθη από Αμερικανούς πράκτορες σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης. Η αμερικανική δικαιοσύνη τον κατηγορεί για την υπόθεση των παράνομων συναλλαγών με το Ιράν στην οποία εμπλέκεται και ο Ιρανοτούρκος επιχειρηματίας Ριζά Ζαράμπ, ο οποίος είναι επίσης στενός φίλος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ζαράμπ φέρεται να είναι συνέταιρος του γιού και της συζύγου του ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας. Ο συλληφθείς Ατίλα φέρεται να είναι ο “ταμίας” του Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύλληψή του Τούρκου τραπεζίτη προκάλεσε ταραχή στον ίδιο τον Ερντογάν και στο στενό του περιβάλλον, αφού ο Μεχμέτ Χακάν Ατίλα είχε παλαιότερα εμπλακεί στο μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας τεσσάρων Τούρκων υπουργών, οι οποίοι αποτελούσαν επιλογές του προέδρου της Τουρκίας. Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν σε παραίτηση, αλλά δεν τιμωρήθηκαν ποτέ.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top