Ένας 17χρονος μαθητής άνοιξε ΠΥΡ σε Λύκειο της Γαλλίας-Είχε πάνω του τουφέκι, περίστροφα και 2 χειροβομβίδες

ΟΧΤΩ τραυματίες από την επίθεση που σόκαρε την πόλη Γκρας

Ένας 17χρονος σκόρπισε τον ΤΡΟΜΟ σε Λύκειο της Γαλλίας

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία της πόλης Γκρας της Προβηγκίας, όταν ένας νεαρός άνδρας άνοιξε ΠΥΡ μέσα στο σχολείο Alexis de Tocqueville, τραυματίζοντας τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπους.

Η επίθεση έλαβε χώρα λίγο μετά την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, πρικαλώντας πανικό στις Αρχές.

Μάλιστα οι τοπικές υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων προέτρεψαν μέσω του Twitter τους κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι, ενώ η γαλλική κυβέρνηση ενεργοποίησε τηλεφωνική εφαρμογή προειδοποίησης για τρομοκρατική επίθεση.

ΕΝΑΣ 17ΧΡΟΝΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Ο άνδρας που συνελήφθη είναι ένας 17χρονος μαθητής του σχολείου ο οποίος ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι, δύο περίστροφα και δύο χειροβομβίδες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Πληροφορίες, αναφέρουν επίσης πως ο 17χρονος άνοιξε πυρ εναντίον του διευθυντή του σχολείου.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση στο λύκειο της πόλης Γκρας. 

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ κατευθύνεται προς την πόλη Γκρας, σύμφωνα με πληροφορία της  εφημερίδας Nice- Matin, ενώ επί τόπου αναμένεται και η υπουργός Παιδείας Νατζά Βαλό-Μπελκασέμ 

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες αστυνομικών πηγών, δεν υπάρχει δεύτερος ύποπτος που έχει διαφύγει, ενώ το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης έχει αρχίσει να "ξεθωριάζει".

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top