O Τραμπ ενισχύει τα πυρηνικά και λέει «οι ΗΠΑ θα είναι στην κορυφή»

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

O Τραμπ ενισχύει τα πυρηνικά

Το σχέδιο του να ενισχύσει τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ, ανέλυσε σε συνέντευξη του στο Reuters, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, τόνισε ότι στόχος της επέκτασης του πυρηνικού του οπλοστασίου είναι η Αμερική «να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου στη σχετική λίστα και τα επόμενα χρόνια».

Αν και όπως τόνισε θα ήθελε να δει έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά, εξέφρασε για άλλη μια φορά την ανησυχία του ότι οι ΗΠΑ «έχουν μείνει πίσω όσον αφορά τις δυνατότητες του πυρηνικού τους οπλοστασίου»:

«Είμαι ο πρώτος που θα ήθελε να δει να μην έχει κανείς πυρηνικά αλλά δεν πρόκειται ποτέ να μείνουμε πίσω από οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και αν πρόκειται για φίλη χώρα, δεν θα μείνουμε πίσω στην πυρηνική δύναμη», προσθέτοντας ότι:

«Θα ήταν θαυμάσιο, ένα όνειρο, να μην έχει καμία χώρα πυρηνικά αλλά αν τα κράτη έχουν πυρηνικά, τότε εμείς θα είμαστε στην κορυφή του κόσμου».

Παράλληλα, ο αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του και για τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη ενός αντιπυραυλικού συστήματος από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα είναι μια από τις πολλές διαθέσιμες επιλογές:

«Θα δούμε τι θα γίνει τελικά. Αλλά είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση και η Κίνα μπορεί, κατά τη γνώμη μου, να την τελειώσει πολύ γρήγορα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες αν και έσπευσε να παρατηρήσει ότι «είναι πολύ αργά, είμαστε πολύ θυμωμένοι με ό,τι έχει κάνει και ειλικρινά αυτό θα έπρεπε να το είχε φροντίσει η προεδρία Ομπάμα».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην  υπό διαπραγμάτευση συμφωνία με τη Ρωσία για τη μείωση των πυρηνικών κεφαλών, ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως είναι  αντίθετος στο ενδεχόμενο «μονόπλευρης» συμφωνίας, καθώς θα αποτελέσει τροχοπέδη στα σχέδιά του για την επέκταση του πυρηνικού οπλοστασίου των ΗΠΑ.

Τέλος, προανήγγειλε ότι θα εντείνει τις προσπάθειές του να πιέσει τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ προκειμένου να αυξήσουν την οικονομική συμμετοχή τους στη βορειοατλαντική συμμαχία λέγοντας ότι «χρωστάνε πολλά λεφτά»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top