ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Άλλα είπε ο Μάλοκ και άλλα μετέδωσαν – Δεν εξέφρασε τις απόψεις του Τραμπ

Χαμένοι στη μετάφραση και πάλι

Απόψεις οικονομολόγων  και όχι εκείνες της διακυβέρνησης Τραμπ επικαλέστηκε στη συνέντευξή του στο Bloomberg ο κατά τα φαινόμενα υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ, Τεντ Μάλοκ.

Όπως αναφέρεται στο στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση ότι ο κ. Μάλοκ θα αντιπροσωπεύσει τις ΗΠΑ στην ΕΕ, αλλά  ούτε κι αν η ΕΕ θα τον δεχθεί μετά και από τις αντι – ευρωπαϊκές δηλώσεις που έχει κάνει.

Μάλιστα σύμφωνα με tweet του δημοσιογράφου των FT, Πίτερ Σπίγκελ, ο μοναδικός που λέει ότι είναι υποψήφιος πρέσβης στην ΕΕ, ο Τεντ Μάλοκ, είναι ο ίδιος ο Τεντ Μάλοκ και κανείς άλλος.

Στη συγκεκριμένη δε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Τεντ Μάλοκ δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζει τις θέσεις της κυβέρνησης Τραμπ για το ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν έχει λάβει μέρος σε επίσημες συζητήσεις της νέας αμερικανικής διακυβέρνησης.

Μια πιο προσεκτική ανάγνωση των δηλώσεών του κάνει σαφές ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο Μάλοκ δεν αφορούν τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου.

Στην ερώτηση μάλιστα αν η αμερικανική κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη θέση για το ποιος θα πρέπει να είναι ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ο Μάλοκ απαντά:

«Δεν είμαι μυημένος (privy) στο θέμα αυτό. Δεν έχω συμμετάσχει σε αυτές τις συζητήσεις. Ειλικρινά δεν είμαι στη διακυβέρνηση αυτή την περίοδο. Υπάρχει ένα ερώτημα για το εάν η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει χρηματοδότηση (bailout) και ποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για τη χρηματοδότηση αυτή και γιατί η Ελλάδα συνεχίζει στην ίδια τελματωμένη κατάσταση που έχει βρεθεί τα τελευταία έτη».

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το αν η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, ο ίδιος επικαλέστηκε απόψεις οικονομολόγων και είπε:

«Δεν θέλω να μιλήσω εκ μέρους των Ελλήνων, αλλά πιστεύω πως από την οπτική των οικονομολόγων υπάρχει λόγος η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top