Το Chanel No.5 απειλείται!Αν ζούσε η Μονρόε θα εξοργιζόταν-Τι συμβαίνει με το θρυλικό άρωμα

Το πρόβλημα πίσω από τους αγρούς με τα γιασεμιά που έχει ο οίκος

Όταν το 1954 η Μέριλιν Μονρόε ρωτήθηκε «τι φορά όταν κοιμάται;», εκείνη απάντησε: «Πέντε σταγόνες Chanel No 5». Εξήντα δύο χρόνια μετά, και περίπου έναν αιώνα μετά τη δημιουργία του, κάθε 30 δευτερόλεπτα, κάπου στον κόσμο πωλείται ένα μπουκαλάκι Chanel No 5. Άρωμα κλασικό, δυνατό, θρυλικό, που σήμερα κινδυνεύει από τους... γαλλικούς σιδηροδρόμους!

me.jpg

Ο ιστορικός γαλλικός Οίκος ανακοίνωσε ότι θα αναγκαστεί να φύγει από τις εγκαταστάσεις που διατηρεί επί δεκαετίες, όπου παρασκευάζει το ιστορικό του άρωμα Chanel No.5, στη Γαλλική Ριβιέρα. Αυτό θα συμβεί αν υλοποιηθούν τα σχέδια των γαλλικών σιδηροδρόμων για τη δημιουργία γραμμής υπερταχείας, η οποία θα περάσει από τους αγρούς με τα γιασεμιά που διαθέτει ο οίκος εκεί.

chanel-No5_2924887b.wdp

Η διοίκηση της κρατικής εταιρίας γαλλικών σιδηροδρόμων (SNCF) τονίζει ότι ο εκσυγχρονισμός όλου του δικτύου στη Γαλλική Ριβιέρα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος, γι' αυτό προβλέπει την κατασκευή γραμμής για τρένο υψηλών ταχυτήτων που θα περνά από την περιοχή αυτή. Ο δρόμος από τη Μασσαλία στη Νίκαια έχει τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στη χώρα, εκτός της περιοχής του Παρισιού, αναφέρει. Το έργο προϋπολογισμού 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να μειώσει κατά μια ώρα το ταξίδι μεταξύ των δύο πόλεων.

c5.jpg

Ωστόσο, σε ανοικτή επιστολή της η εταιρία πολυτελών ειδών ένδυσης τονίζει ότι η υλοποίηση του σχεδίου θα ήταν καταστροφή για τις "τεχνικές δραστηριότητές" της στην Γκρας της νότιας Γαλλίας, καθώς χρειάζονται περίπου 1.000 άνθη γιασεμιών για την παρασκευή ενός μπουκαλιού με 30 χιλιοστόλιτρα του διάσημου αρώματος. Κατά συνέπεια θα πάψει να διατηρεί όλες τις δραστηριότητες παραγωγής της στην περιοχή.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΑΡΩΜΑΤΟΣ

chanel-4.jpgChanel-5-Leau.jpg

H Koκό Σανέλ δημιούργησε το Chanel No.5, όταν συνάντησε τον αρωματοποιό Ερνέστ Μπο στην Γκρας, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών στην Κυανή Ακτή το 1920. Ένα μέρος της παραγωγής της αρωματοποιίας της Chanel έχει επί δεκαετίες τις εγκαταστάσεις του στην πανέμορφη Γκρας. Η πόλη αυτή κοντά στην Κυανή Ακτή θεωρείται παγκόσμια πρωτεύουσα του αρώματος. Το Νο.5 λέγεται ότι ήταν ο τυχερός αριθμός της Κοκό, εντούτοις η ονομασία του αρώματος επιλέχτηκε πραγματικά, επειδή ήταν το πέμπτο δείγμα. Με το μείγμα του ylang-ylang και γιασεμιού (που καλλιεργούνται σε ειδικά λιβάδια, στη Γαλλία, που είναι στην κατοχή της εταιρείας), το διακριτικό art deco μπουκάλι και τη μινιμαλιστική συσκευασία του, το No5 παραμένει ένα ανεξίτηλο σύμβολο του οίκου Chanel και του δυτικού πολιτισμού αυτού του αιώνα. Η Chanel αγαπούσε να αναφέρει την έκφραση του ποιητή Paul Valery που είπε ότι "μια άσχημα αρωματισμένη γυναίκα δεν έχει κανένα μέλλον".

catwalk_yourself_cocochanel.jpg

Με πληροφορίες από wikipedia

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top