Thanksgiving στις ΗΠΑ με Ομπάμα, γαλοπούλες και μπαλόνια! Στην Ελλάδα μόνο giving!

Σε γιορτινό mood και η Μέρκελ

​Την ημέρα των ευχαριστιών γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη οι Ηνωμένες Πολιτείες και όπως προστάζει η παράδοση, ο Μπαράκ Ομπάμα έδωσε την τελευταία χάρη του ως Πρόεδρος σε δύο γαλοπούλες!

n.jpg

Πρόκειται για μία τελετή που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην προεδρική κατοικία εδώ και αρκετές δεκαετίες, αποτελώντας παράδοση για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Ημέρα των Ευχαριστιών σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και είναι συνδεδεμένη με την κατανάλωση γαλοπούλας.

Ο «Τοτ» ήταν το τυχερό πουλί που πέρασε φέτος το κατώφλι του Λευκού Οίκου, γλιτώνοντας τη ζωή του. Μάλιστα, ο «Τοτ» φάνηκε να... συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του προέδρου των ΗΠΑ.

Αστειευόμενος, πάντως, κατά την ομιλία του, ο κ. Ομπάμα «προειδοποίησε» τις κόρες του ότι θα συνεχίσει τη συγκεκριμένη παράδοση και ως απλός πολίτης, ενώ χαριτολογώντας πρόσθεσε ότι τα τελευταία επτά χρόνια δημιούργησε και ένα ακόμα έθιμο: να προκαλεί αμηχανία στα παιδιά του με όχι και τόσο πετυχημένα αστεία του για τις γαλοπούλες.

Ήταν η πρώτη φορά που οι κόρες του Σάσα και Μαλία δεν τον συνόδεψαν στο έθιμο ενόψει της γιορτής του Thanksgiving. Τη θέση των δύο κοριτσιών πήραν δύο ανίψια του αμερικανού προέδρου.

Κατά τα άλλα, οι Νεοϋορκέζοι απόλαυσαν ένα μαγευτικό θέαμα στην παραδοσιακή μεγαλειώδη παρέλαση έξω απ�� το διάσημο πολυκατάστημα Macy's.

macys-thanksgiving-parade.jpg

Για ακόμη μία χρονιά τα διάσημα-τεράστια μπαλόνια με ήρωες καρτούν έκλεψαν την παράσταση!

Νωρίτερα, το ζεύγος Ομπάμα μαζί με την κόρη τους Σάσα σέρβιραν μερίδες φαγητού σε οικογένειες Βετεράνων του στρατού στην Ουάσινγκτον.

Ο διάδοχός του στο Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ένα μήνυμα ενότητας για την Ημέρα των Ευχαριστιών. «Σε αυτή τη γιορτή των Ευχαριστιών αρχίζουμε να γεφυρώνουμε τις διαφορές μας και να προχωράμε μπροστά σαν χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Οι Αμερικανοί πήραν τους δρόμους όχι λόγω του μηνύματος Τραμπ, αλλά εξαιτίας του Thanksgiving. Στο Λος Άντζελες, εκατοντάδες οδηγοί βρέθηκαν εγκλωβισμένοι σε ένα μποτιλιάρισμα μαμούθ.

freewayribbon3-1-800x500.jpg

Στη Γερμανία από την άλλη πλευρά, επικράτησε ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Η Άνγκελα Μέρκελ άφησε για λίγο στην άκρη τις ανησυχίες για το πολιτικό της μέλλον και υποδέχτηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Καγκελαρίας.

ΕΘΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ 16ο αιώνα

Η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) αποτελεί μια ετήσια παραδοσιακή γιορτή στη Βόρεια Αμερική. Με τη συγκεκριμένη γιορτή, απονέμονται ευχαριστίες προς τον Θεό για τα αγαθά που αποκόμισε ο καθένας στο τέλος της σοδειάς. Η πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα σε περιοχές του σημερινού Καναδά, ενώ από τις αρχές του 17ου αιώνα άρχισε να γιορτάζεται και σε περιοχές των σημερινών ΗΠΑ. Στον Καναδά η Ημέρα των Ευχαριστιών γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Δευτέρα του Οκτωβρίου, ενώ στις ΗΠΑ την τέταρτη Πέμπτη του Νοεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top