Ομπάμα: Στηρίζουμε τον Τραμπ- Πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε στην ίδια ομάδα

Είμαστε πρώτα πατριώτες

Λίγες μετά την ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, πραγματοποίησε δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο.

«Είχα πει ότ�� ανεξαρτήτως ποιανού το μέρος πήρατε στις εκλογές, και ανεξάρτητα από τι θα ψηφίζατε ο ήλιος θα βγει το πρωί και αυτό είναι το προγνωστικό που βγήκε πραγματικό. Ο ήλιος βγήκε το πρωί», είπε χαριτολογώντας ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια δήλωσε πως επικοινώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ και «είχα την ευκαιρία να τον καλέσω να έρθει στον Λευκό Οίκο αύριο ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση της εξουσίας».

Τόνισε, μάλιστα, πως τώρα όλοι μαζί υποστηρίζουν τον Τραμπ για την επιτυχή ηγεσία της χώρας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε πως η μετάβαση της εξουσίας αποτελεί θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας μας, ενώ πρόσθεσε πως επικοινώνησε και με την Χίλαρι Κλίντον. Ο Ομπάμα παραδέχθηκε ότι τον χωρίζουν αρκετές διαφορές με τον Τραμπ, κάτι το οποίο «δεν είναι μυστικό», όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Δεν μπορώ να μην είμαι υπερήφανος για εκείνη. Ήταν σπουδαία πρώτη κυρία, σπουδαία υπουργός Εξωτερικών, και ξέρω ότι θα ήταν σπουδαία πρόεδρος. Είμαι σίγουρος ότι εκείνη κι ο πρώην πρόεδρος Κλίντον θα συνεχίσουν να κάνουν καλή δουλειά για τους Αμερικανούς πολίτες», συμπλήρωσε.

«Την επόμενη ημέρα των εκλογών πρέπει να θυμηθούμε ότι είμαστε στην ίδια ομάδα. Δεν είμαστε πρώτα Δημοκρατικοί ή πρώτα Ρεπουμπλικανοί, αλλά είμαστε πρώτα πατριώτες, Αμερικανοί και θέλουμε το καλύτερο για αυτή τη χώρα. Αυτό είπα στον Τραμπ και αυτό άκουσα από εκείνον όταν τον άκουσα. Αυτό χρειάζεται η χώρα. Μία αίσθηση ενότητας, σεβασμού στους θεσμούς και σεβασμό απέναντι στους άλλους. Ελπίζω έτσι να ξεκινήσει η προεδρία του», κατέληξε.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top