Ο Τούρκος βουλευτής με την αυτιστική κόρη που ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ τον κόσμο-"Αφήστε την να σπουδάσει"

Βούρκωσαν με την ομιλία του πολιτικού στην τουρκική Βουλή

​Τον γύρο του κόσμου κάνει η συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Τούρκος βουλευτής Τσετίν Αρίκ μέσα στη Βουλή, έχοντας στο πλάι του την κόρη του που πάσχει από αυτισμό.

Ο βουλευτής που εκλέγεται με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) στην Καισάρεια συγκλόνισε την χώρα του, όταν απηύθυνε έκκληση ευαισθητοποίησης για τα αυτιστικά παιδιά.

«Η κόρη μου πέρασε στις εξετάσεις στο γυμνάσιο και πήγαμε στο σχολείο με μεγάλο ενθουσιασμό. Μας πληροφόρησαν ότι μια ειδική τάξη διαμορφώθηκε σε άλλο γυμνάσιο, έτσι το δεχθήκαμε και πήγαμε εκεί. Ωστόσο, ο διευθυντής μας είπε: “Δεν διαθέτουμε τάξη, δεν μπορούμε να βρούμε τάξεις, ούτε για τα φυσιολογικά παιδιά, έτσι δεν υπάρχουν τάξεις για αυτά τα παιδιά”. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα παιδιά έχουν εγγραφεί σε σχολεία, αλλά δεν υπάρχουν τάξεις για να τους παρασχεθεί εκπαίδευση», τόνισε ο βουλευτής.

Ο ίδιος, υποστήριξε ότι οι περισσότερες οικογένειες που έχουν παιδιά με αυτισμό στην Τουρκία εξαναγκάζονται να τα κρατούν περιορισμένα στο σπίτι τους, τονίζοντας ότι όλα τα παιδιά με αυτισμό «έχουν την ίδια μοίρα», αφού ακόμα και στα σχολεία που υπάρχουν τάξεις για αυτιστικά παιδιά, δεν υπάρχουν δάσκαλοι.

Ο Τσετίν Αρίκ υποστήριξε ότι τα αυτιστικά παιδιά θα έπρεπε να κάνουν μάθημα, τουλάχιστον, 40 ώρες την εβδομάδα ενώ κάνουν μόνο δύο ώρες την εβδομάδα.

Κλείνοντας, ο βουλευτής μιλώντας για λογαριασμό όλων των οικογενειών που έχουν παιδιά με αυτισμό, είπε: «Μην αφαιρέσετε το δικαίωμα αυτών των παιδιών στην μόρφωση. Η μόρφωση είναι συνταγματικό δικαίωμα. Στόχος μου ως πατέρας είναι να γίνει η κόρη μου απόφοιτος πανεπιστημίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top