«Έτοιμος να παραιτηθεί» από την κυβέρνηση ο Μακρόν-"Τρέμει" ο Ολάντ

Έχει το βλέμμα στην προεδρία

«Έτοιμος να παραιτηθεί» από την κυβέρνηση ο Μακρόν-"Τρέμει" ο Ολάντ
Την παραίτησή του από τη γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να καταθέσει, μέσα στο επόμενο διάστημα, ο υπουργός Οικονομίας Μανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Les Echos, σε μία κίνηση που μπορεί να επιφέρει σοβαρές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017.

Ο κ. Μακρόν, που διακρίνεται για τις φιλελεύθερες απόψεις του στους κόλπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δεν έχει κρύψει την φιλοδοξία του να διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές του επόμενου έτους.

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Μακρόν έχει «σπάσει» την κυβερνητική γραμμή σε οικονομικά και κοινωνικά θέματα, κίνηση που έχει εκληφθεί από πολλούς συναδέλφους του ως προετοιμασία για τις εκλογές του 2017. Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε πριν λίγες εβδομάδες ότι όποιος δεν τηρεί τη Σοσιαλιστική γραμμή δεν έχει θέση στο υπουργικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την «Les Echos», με την παραίτησή του ο κ. Μακρόν θέλει να ανακτήσει απόλυτη ελευθερία έκφρασης πριν τις εκλογές και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία της πιθανής εκστρατείας του.

Ο νεαρός υπουργός Οικονομίας, μόλις 38 ετών, θεωρείται ένας από τους πλέον επικίνδυνους δυνητικούς δελφίνους για τον κ. Ολάντ, η δημοτικότητα του οποίου κινείται σταθερά σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα λόγω της υψηλής ανεργίας και των κενών ασφαλείας που εξέθεσαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Νίκαια. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top