Με αποκλεισμό του Wikileaks απαντά η Τουρκία στη διαρροή 294.548 emails!

Anonymous κατά τουρκικής λογοκρισίας-Υποσχέθηκαν να μεταφράσουν τα emails

Με αποκλεισμό του Wikileaks απαντά η Τουρκία στη διαρροή 294.548 emails!

​Την πρόσβαση στην ιστοσελίδα Wikileaks μπλόκαρε η Άγκυρα, μετά τη δημοσίευση σχεδόν 300.000 email του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ.

Το Συμβούλιο Τηλεπικοινωνιών και Επικοινωνιών της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι έλαβε ένα «διοικητικό μέτρο» κατά του εν λόγω site, όρο που χρησιμοποιεί ευρέως όταν μπλοκάρει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες.

Το Wikileaks διέρρευσε τα συνολικά 294.548 emails το βράδυ της Τρίτης και προανήγγειλε ότι θα αποκαλυφθούν και άλλα. Το πιο πρόσφατο email στάλθηκε στις 6 Ιουλίου και το παλαιότερο το 2010.

Όπως αναφέρει, το υλικό περιήλθε στην κατοχή του μία εβδομάδα πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος. Τελικά αποφάσισε να το δημοσιοποιήσει ως απάντηση στις εκκαθαρίσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση.

Anonymous κατά τουρκικής λογοκρισίας

Στον απόηχο των γεγονότων οι Anonymous εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία κάνουν λόγο για «φίμωση» των μέσων ενημέρωσης, λογοκρισία στην εκπαίδευση και αντιδημοκρατικές πρακτικές που μας κάνουν να θεωρούμε ότι οι πολίτες στην Τουρκία υφίστανται πλύση εγκεφάλου.

«Το Wikileaks δέχτηκε επιθέσεις στον σέρβερ του μετά την ανακοίνωση περί δημοσίευσης των e-mail της τουρκικής κυβέρνησης και υποψιαζόμαστε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα επιχειρήσει να λογοκρίνει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Anonymous στο μήνυμά τους στο Twitter και καλούν τους πολίτες στην Τουρκία «να ενημερωθούν για το υλικό και ό��ι να το απορρίψουν κατόπιν εντολής ενός ηγέτη».

Προσθέτουν τέλος ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για την μετάφραση των περίπου 300.000 μηνυμάτων και των περίπου 500.000 εγγράφων ώστε να μπορέσει η διεθνής κοινότητα να αποκτήσει καλύτερη εικόνα για την κατάσταση στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top