Σαλάχ Αμπντεσλάμ: Θα αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία

Από τη Λέρο είχε περάσει ένας συνεργός του

Σαλάχ Αμπντεσλάμ: Θα αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία

​O νούμερο 1 καταζητούμενος, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι, συνεργάζεται με την αστυνομία, αλλά θ' αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου του.

«Συνεργάζεται με τις δικαστικές αρχές του Βελγίου. Η Γαλλία ζητάει την έκδοσή του. Μπορώ να σας πω ότι θ' αρνηθούμε την έκδοσή του στη Γαλλία,» δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος του, Σβεν Μέρι. Η σύλληψη του Αμπντεσλάμ, έγινε μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών, την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Εν τω μεταξύ, η Interpol ανακοίνωσε ότι έχει ενημερώσει τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη της να ενισχύσουν τα μέτρα επιτήρησης και ελέγχου στα σύνορα τους, καθώς η σύλληψη του Αμπντεσλάμ, μπορεί να ωθήσει τους συνεργούς του, να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.

Μάλιστα, το γαλλικό lexpress.fr με έκτακτη ενημέρωση μετέδωσε πως ένας εκ των συνεργών του Σαλάχ Αμπντεσλάμ είχε περάσει από τη Λέρο! Όλα αυτά ενώ πριν λίγους μήνες είχε γίνει γνωστό πως δύο από τους καμικάζι του Stade de France είχαν επίσης περάσει από τη Λέρο.

Ο συνεργός αυτός που είχε περάσει από τη Λέρο και επίσης τραυματίσθηκε ελαφρά, τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιούσε ένα πλαστό συριακό διαβατήριο με το όνομα Μονίρ Άχμεντ Αλάατζ και μια πλαστή βελγική ταυτότητα με το όνομα Αμίν Σούκρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top