ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Μόναχο – Σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα παραμονή Πρωτοχρονιάς

«Λάβαμε πολύ συγκεκριμένη προειδοποίηση για επίθεση», λένε οι αρχές

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Μόναχο – Σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα παραμονή Πρωτοχρονιάς

​Συναγερμός σήμανε το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο Μόναχο, καθώς οι αρχές της πόλης έλαβαν προειδοποίηση λίγες ώρες πριν μπει ο νέος χρόνος ότι Ιρακινοί και Σύροι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

αρχείο λήψης (6).jpg
Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Μονάχου, Γερμανοί αξιωματούχοι, έλαβαν «μια πολύ συγκεκριμένη» προειδοποίηση ότι σχεδιάζονταν επιθέσεις αυτοκτονίας σε δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης.

«Μας έδωσαν ονόματα» είπε, επισημαίνοντας όμως ότι οι αρχές δεν γνωρίζουν που βρισκονται οι ύποπτοι.

αρχείο λήψης (7).jpg

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου των δυνάμεων ασφαλείας του Μονάχου, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο συναγερμός για ενδεχόμενη τρομοκρατική απειλή παραμένει σε ισχύ.

Σημείωσε ακόμα ότι οι αρχές έχουν στην κατοχή τους στοιχεία που δείχνουν ότι «πέντε έως επτά πρόσωπα σκόπευαν να διαπράξουν επιθέσεις αυτοκτονίας στο Μόναχο, στο όνομα του ISIS στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ή σε εκείνον του Πάσινγκ κατά τη διάρκεια του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς».

αρχείο λήψης (8).jpg

Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Βαυαρίας, Bayerischer Rundfunk, οι γερμανικές αρχές έλαβαν πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Γαλλίας, σύμφωνα με τις οποίες επτά Ιρακινοί, που έχουν κατονομαστεί, βρίσκονταν στην πόλη και προετοίμαζαν επιθέσεις.

Μάλιστα όπως μετέδωσε το γερμανικό δίκτυο, οι ύποπτοι θα χωρίζονταν σε μικρές ομάδες στους δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε άλλες περιοχές της πόλης για να διαπράξουν τις επιθέσεις.

αρχείο λήψης (9).jpg

Οι δύο σιδηροδρομικοί σταθμοί εκκενώθηκαν, αλλά επαναλειτούργησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

αρχείο λήψης (10).jpg

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είχε τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για τρομοκρατικό χτύπημα και τον περασμένο μήνα, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top