Πορτογαλία: ΕΠΕΣΕ η κεντροδεξιά κυβέρνηση Κοέλιο-Νέα κυβέρνηση σοσιαλιστών-κομμουνιστών

Δυο εβδομάδες μετά την εκλογή της

​Έπεσε η κεντροδεξιά κυβέρνηση στην Πορτογαλία δυο εβδομάδες μετά την εκλογή της.

Η πορτογαλική αριστερά προκάλεσε, όπως αναμενόταν, την πτώση της δεξιάς κυβέρνησης μειοψηφίας υπό τον πρωθυπουργό Πέντρο Πάσους Κοέλιο, καταψηφίζοντας το κυβερνητικό της πρόγραμμα στο κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 123 βουλευτές των τριών κομμάτων της αριστεράς καταψήφισαν το νέο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, τα κόμματα της πορτογαλικής αριστεράς, που διαθέτουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της χώρας, ενέκριναν σήμερα ένα ψήφισμα που απορρίπτει το κυβερνητικό πρόγραμμα της δεξιάς, προκαλώντ��ς πρακτικά την παραίτησή της, πριν καν συμπληρωθούν 11 ημέρες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Χάρη σε μια συμφωνία μεταξύ των κομμάτων της κεντροαριστεράς και της αριστεράς χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της Πορτογαλίας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) φιλοδοξεί να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και να τερματίσει την πολιτική λιτότητας που έθεσε σε εφαρμογή το 2011 ο συνασπισμός της δεξιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top