ΤΟΥΡΚΙΑ: Δύο αστυνομικοί και επτά τζιχαντιστές ΝΕΚΡΟΙ σε ανταλλαγές πυρών

Υπ’ ατμόν οι αρχές μετά το μακελειό στην Άγκυρα

ΤΟΥΡΚΙΑ: Δύο αστυνομικοί και επτά τζιχαντιστές ΝΕΚΡΟΙ σε ανταλλαγές πυρών
Εκτεταμένη επιχείρηση κατά μελών του ISIS που εντοπίστηκαν στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, πραγματοποίησαν οι τοπικές αρχές, με τραγικό απολογισμό δύο νεκρούς αστυνομικούς και επτά τζιχαντιστές.

Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών, οι δύο αστυνομικοί τουρκικής καταγωγής τραυματίστηκαν σοβαρά. Αμφότεροι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξαν. Εκτός από τους άτυχους αστυνομικούς, τη ζωή τους έχασαν και επτά τζιχαντιστές, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα τουρκικά ΜΜΕ.

Σημειώνουμε, ότι οι τουρκικές αρχές έχουν διευρύνει τις επιχειρήσεις εναντίον αυτών που υποπτεύονται πως είναι πυρήνες του Ισλαμικού Κράτους μετά το μακελειό στην Άγκυρα, για το οποίο –όπως σας έχουμε ενημερώσει- κατηγορούν την τζιχαντιστική οργάνωση.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε πως οι συριακές μυστικές υπηρεσίες, οι κούρδοι μαχητές και το Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται πίσω από την επίθεση αυτή, που είχε στόχο ένα συλλαλητήριο ακτιβιστών και οργανώσεων πολιτών που πρόσκεινται στην κουρδική υπόθεση.

Ο Ερντογάν είπε πως μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), η συριακή μυστική υπηρεσία «μουχαμπαράτ» και η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας PYD, συνεργάστηκαν με το Ισλαμικό Κράτος για τη βομβιστική επίθεση της 10ης Οκτωβρίου. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top