Η ιπτάμενη σανίδα είναι γεγονός: Καναδός εφευρέτης διένυσε με hoverboard 27 μέτρα!

Κατέκτησε το ρεκόρ Guinness και παρουσιάζει την πιο εξελιγμένη εκδοχή της

Η ιπτάμενη σανίδα είναι γεγονός: Καναδός εφευρέτης διένυσε με hoverboard 27 μέτρα!

​Ο Καναδός εφευρέτης που πρ��γματοποίησε τη μεγαλύτερη «πτήση» με ιπτάμενη σανίδα που έχει καταγραφεί στην ανθρώπινη ιστορία, τώρα παρουσιάζει την πιο εξελιγμένη έκδοσή της.

«Πετάει ο άνθρωπος; Πετάει!». Συγκεκριμένα ο Αλεξάντρου Ντουρού αιωρείται 5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια του νερού μιας λίμνης πάνω σε ένα hoverboard , όπως λέγεται αυτή η ιπτάμενη σανίδα.
Ο ίδιος μεγάλωσε με την επική τριλογία «Back to the Future» και ο κρυφός του πόθος ήταν να φτιάξει ένα αιωρούμενο πατίνι σαν του Μάικλ Τζέι Φοξ. Έτσι, έγινε μηχανικός.
Για μέρες και μήνες δούλευε ασταμάτητα στο κρυφό του εργαστήριο . Τελικά όχι μόνο κατάφερε να φτιάξει το δικό του hoverboard αλλά να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη σε απόσταση διαδρομή με αυτό. Mια απόσταση περίπου 27 μέτρων. Σήμερα, το όνομά του υπάρχει στο βιβλίο Guinness.
«Ήταν μία εκπληκτική μέρα. Όλα αυτά τα χρόνια δουλειάς ανταμείφθηκαν» παραδέχεται ο ίδιος.
Τώρα παρουσιάζει την πιο σύγχρονη έκδοσή της ιπτάμενης σανίδας. Έχει προσθέσει περισσότερους έλικες, ηλεκτρονικά υψηλής τεχνολογίας και μπαταρίες λιθίου.
Επόμενος στόχος του είναι να καταφέρει να αιωρείται περισσότερο από 1 λεπτό και τριάντα δευτερόλεπτα που είναι το ρεκόρ του.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top