Τουρκία: 3χρονη σκοτώθηκε στην αγκαλιά της μαμάς της- Έβλεπαν πορεία για τα θύματα της επίθεσης

Οι κηδείες έλαβαν τη μορφή διαμαρτυρίας και οι διαδηλωτές κατηγόρησαν ανοιχτά την κυβέρνηση Ερντογάν

Τουρκία: 3χρονη σκοτώθηκε στην αγκαλιά της μαμάς της- Έβλεπαν πορεία για τα θύματα της επίθεσης

​Θρήνος στις κηδείες των θυμάτων της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα. Την ίδια ώρα νέο τραγικό περιστατικό συγκλονίζει την Τουρκία. Τρίχρονο κοριτσάκι έπεσε νεκρό από σφαίρα, ενώ ήταν στην αγκαλιά της μητέρας του και παρακολουθούσαν πορεία διαμαρτυρίας για τα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας.

Υποβασταζόμενη η μητέρα της 3χρονης Τεβρίζ Ντορά από τα Άδανα, αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι πριν από λίγο έσβησε στην αγκαλιά της το παιδί της, ενώ δίπλα τους διαδηλωτές συγκρούονταν με αστυνομικούς, σε πορεία κατά της τρομοκρατικής ενέργειας στην Άγκυρα.

«Αυτό είναι ένα παιδί. Να το δει ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν» λέει δακρυσμένος ο πατέρας της μικρής. Η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί ο δράστης.

Αβάσταχτος ο πόνος στις κηδείες των 97 θυμάτων της διπλής βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα. «Ο γιος μου έγινε κομμάτια. Ο γιος μου ήταν δάσκαλος. Δεν πήγε εκεί για να ρίξει βόμβες» λέει μητέρα.

Οι συμμαθητές του 9χρονου Βεϊσέλ αποχαιρετούν με δακρυσμένα μάτια τον αγαπημένο τους φίλο. Σκοτώθηκε μαζί με τον πατέρα του από τον οποίο είχε ζητήσει επίμονα να τον πάρει μαζί του στην πορεία ειρήνης.
Η εικόνα του τραυματισμένου Ιτσετίν Τσεβίκ με το μισοσκισμένο παντελόνι κάνει το γύρο του κόσμου. Συναντήθηκε με την κόρη του έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας. Αγκαλιάστηκαν, αντάλλαξαν μερικές κουβέντες και μετά ήρθε η φονική έκρηξη. Η κόρη του σκοτώθηκε επί τόπου, όπως και η αδελφή του. H γυναίκα του τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι. Εκείνος την αγκάλιασε σφιχτά και κάθισε μαζί της στο έδαφος.
Σε πολλές περιπτώσεις οι κηδείες των θυμάτων έλαβαν τη μορφή διαμαρτυρίας και οι διαδηλωτές κατηγόρησαν ανοιχτά την κυβέρνηση Ερντογάν ότι δεν απέτρεψε τη βομβιστική επίθεση. O Αχμέτ Νταβούτογλου είπε πως κύριος ύποπτος είναι οι τζιχαντιστές.
Δύο ημέρες μετά την επίθεση η Γερμανια ανακοίνωσε ότι Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί την Κυριακή την Άγκυρα για συνομιλίες σχετικά με ζητήματα ασφ��λείας, τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και τη σύγκρουση στη Συρία.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top