Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία έβαψε το μαλλί του ξανθό-Αμερικανοί διπλωμάτες:είμαστε όλοι ξανθές

Απάντησε με χιούμορ σε σεξιστικό σχόλιο του δημάρχου της Άγκυρας

Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία έβαψε το μαλλί του ξανθό-Αμερικανοί διπλωμάτες:είμαστε όλοι ξανθές

​O πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τζον Μπας, απάντησε με χιούμορ στη σεξιστική επίθεση που εξαπέλυσε ο δήμαρχος της Άγκυρας εναντίον της εκπροσώπου της αμερικανικής διπλωματίας, βάφοντας το μαλλί του ξανθό! Μάλιστα, ο ίδιος ανέβασε τη φωτο του στα social media, συνοδεύοντας την με ένα "πικάντικο" σχόλιο!

Τι συνέβη όμως; Ο Μέλιχ Γκιοκτσέκ, δήμαρχος της τουρκικής πρωτεύουσας από το 1994 και θερμός υποστηρικτής του προέδ��ου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιτέθηκε ανοιχτά στη Μαρί Χαρφ, την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, γράφοντας στον λογαριασμό του στο Twitter «Άντε λοιπόν ξανθιά, απάντησε τώρα!», με αφορμή τις πρόσφατες ταραχές στη Βαλτιμόρη. Ο δήμαρχος ανάρτησε και μια φωτογραφία στην οποία δύο Αμερικανοί αστυνομικοί χτυπούν έναν διαδηλωτή, ο οποίος ήταν πεσμένος στο έδαφος.

«Πού είσαι τώρα, ηλίθια ξανθιά, εσύ που κατηγόρησες την τουρκική αστυνομία για χρήση υπερβολικής βίας;», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην κριτική που είχε ασκήσει η Ουάσινγκτον για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στην Τουρκία το 2013.

blonde11.jpg
Να θυμίσουμε ότι τον Ιούνιο του 2013 οι ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες, είχαν καταδικάσει τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία, στις οποίες βρήκαν το θάνατο 8 άνθρωποι και άλλοι 8.000 τραυματίστηκαν.

Η Μαρί Χαρφ αρνήθηκε να απαντήσει στην επίθεση του Γκιοκτσέκ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όμως ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία θέλησε να απαντήσει για χάρη της. Ανήρτησε λοιπόν, στο Instagram, μια δική του φωτογραφία με ξανθά μαλλιά, σημειώνοντας: «Αμερικανοί διπλωμάτες: είμαστε όλοι μας ξανθιές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top