Συγκλονιστικές ιστορίες γυναικών που εξαναγκάζονται να παντρευτούν τζιχαντιστές

Αυτούς δηλαδή που μπορεί να έχουν σκοτώσει τους άνδρες τους

Συγκλονιστικές ιστορίες γυναικών που εξαναγκάζονται να παντρευτούν τζιχαντιστές

Οι τζιχαντιστές εξακολουθούν την προέλασή τους στο Κομπάνι παρά το σφυροκόπημα που δέχονται από αέρος από τον υπό τους αμερικανούς συνασπισμό και την αντίσταση των κούρδων Πεσμεργκά. Συγκεκριμένα, ελέγχουν πλέον το 40% του Κομπάνι της στρατηγικής σημασίας πόλης στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία ενώ περίπου 700 άμαχοι κινδυνεύουν με σφαγή.

Στην Τουρκία πάλι, τους 31 έφτασαν οι νεκροί στις διαδηλώσεις κουρδικής καταγωγής πολιτών για την μη αντίδραση της Άγκυρας σε όσα συμβαίνουν εναντίον των συμπατριωτών τους στη γειτονική Συρία. Εκεί όπου οι τζιχαντιστές στρατολογούν ακόμη και ανήλικες κοπέλες από την Δύση.

Τραγική είναι η ιστορία της 15χρονης Γιεζίντι που τζιχαντιστές απήγαγαν από το βόρειο Ιράκ τον προηγούμενο Αυγουστο και την ανάγκσαν με τη βία να παντρευτεί δυο από αυτούς.

«Με πούλησαν στη Συρία. Έμεινα πέντε ημέρες με τις δυο αδελφές μου,τ ότε μια από τις δυο πουλήθηκε και την πήγαν στη Μοσούλη και εγώ έμεινα στην Συρία.»

Όσες δεν θέλουν να παντρευτούν, εξαναγκάζονται με τη βία, είτε γίνονται μουσουλμάνες είτε όχι.

Μου είπε:"θα σου αλλάξω το όνομα σε Αμπέερ, έτσι η μητέρα σου δεν θα σε αναγνωρίσει. Θα γίνεις μουσουλμάνα και μετά θα σε παντρευτώ". Αλλά αρνήθηκα να γίνω μουσουλμάνα και γι' αυτό έφυγα.» αναφέρει η ίδια.

Η 19χρονη Αμσά Αλί κι αυτή εξαναγκάστηκε να παντρευτεί. «Όταν κορίτσια και γυναίκες ήταν πολύ άσχημο συναίσθημα για μένα. Είδα πολλούς φόνους Γεζίντι, αλλά αυτοί δεν ήταν το σκλ��ρότερο πράγμα για μένα. Ακόμη κι όταν σκότωσαν τον άντρα μου, τον κουνιάδο μου και τον πεθερό μου ,ήταν οδυνηρό, αλλά να τους παντρευτώ ήταν το χειρότερο. Ήταν το σκληρότερο πράγμα για μένα.» σημειώνει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top