Tζιχαντιστές: «Θα υπάρξουν αντίποινα στις επιθέσεις των ΗΠΑ»- ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι επιδρομές

ΔΕΙΤΕ βίντεο από τον βομβαρδισμό στην πόλη Ράκα

Tζιχαντιστές: «Θα υπάρξουν αντίποινα στις επιθέσεις των ΗΠΑ»- ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι επιδρομές

​Τις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών ξεκίνησαν από το πρωί οι ΗΠΑ, όπως σας γράψαμε στο star.gr.

Toυλάχιστον 50 στόχοι των φανατικών ισλαμιστών στο συριακό έδαφος επλήγησαν, ανάμεσα σ' αυτούς το αρχηγείο του ISIS στην πόλη Ράκα, καθώς και κτίρια διοίκησης, κέντρα εκπαίδευσης και κέντρα εφοδιασμού των τζιχαντιστών. Στο πλευρό των Αμερικανών τάχθηκαν από την πρώτη στιγμή πέντε αραβικά κράτη, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία, το Μπαχρέιν και το Κατάρ, στρατιωτικές δυνάμεις των οποίων συμμετείχαν στους βομβαρδισμούς.
Ο πρώτος απολογισμός αναφέρει ότι 20 τζιχαντιστές είναι νεκροί. Όπως βλέπετε στο βίντεο, βόμβες και πύραυλοι «χτυπούν» την πόλη Ράκα, εκεί που βρίσκεται το αρχηγείο των τζιχανιστών και οι εκρήξεις είναι φοβερά ισχυρές!
1411456795491_wps_11_People_inspect_a_shop_dam.jpg
«Θα υπάρξουν αντίποινα σε αυτές τις επιθέσεις. Οι γιοί του Σαλούλ είναι εκείνοι που ευθύνονται. Έγιναν εξαιτίας τους», δήλωσε τζιχαντιστής σήμερα στο αυτός στο Reuters, απευθυνόμενος στη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι οι αεροπορικές δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού πραγματοποίησαν επίσης 22 επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους και στην συριακή επαρχία Μπουκαμάλ.
1411457491567_wps_23_Resident_gather_in_the_ba.jpg
Στις αεροπορικές επιδρομές, που πραγματοποιήθηκαν στη βορειοδυτική Συρία κατά θέσεων του Μετώπου αλ-Νόσρα, (συνδέεται με την Αλ Κάιντα), στις επαρχίες του Ιντλίμπ και του Χαλεπίου, σκοτώθηκαν 30 άνθρωποι. Από τις επιθέσεις οκτώ άμαχοι, ανάμεσα τους τρία παιδιά, έχασαν τη ζωή του σύμφωνα με το BBC.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τα συμμαχικά κράτη έχουν αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χρησιμοποιώντας μια δύναμη πυρός που αποτελείται από μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη καθώς και πυραύλους Tomahawk» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top