Πούτιν: «Αν θέλω, παίρνω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες»

Αυτό είπε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Μπαρόζο

Πούτιν: «Αν θέλω, παίρνω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες»

«Αν θέλω, παίρνω το Κίεβο σε δύο εβδομάδες» φέρεται να είπε ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον απερχόμενο πρόεδρο της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο.

Την πληροφορία αυτή δημοσιοποίησε η ιταλική La Repubblica και το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την προειδοποίηση αυτή εξαπέλυσε ο Πούτιν όταν ο Μπαρόζο τον κάλεσε για να του θέσει το ζήτημα των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που περνούν τα σύνορα με την Ουκρανία.

Ο Μπαρόζο ενημέρωσε για τη συνομιλία αυτή τους ηγέτες της ΕΕ, κατά τη Σύνοδο Κορυφής το περασμένο Σάββατο. Η ενόχληση των ηγετών ήταν έντονη, ειδικά του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.

Eν τω μεταξύ σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC για το αν έχει μετανιώσει για τις αιματηρές συμπλοκές στην Ουκρανία ο κ. Πούτιν απάντησε:

«Ποιος είναι ο στόχος και το νόημα της σημερινής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ανατολή ; Και τι προκάλεσε την κλιμάκωση των ενεργειών τους ; Προκλήθηκαν από το γεγονός ότι ουκρανοί στρατιώτες έχουν εξαπολύσει επίθεση σε κατοικημένες περιοχές. Αυτό είναι κάτι που πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης, προτιμούν να αγνοούν».

Έκκληση ΟΗΕ για πολιτική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Την ανάγκη πολιτικού διαλόγου για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν από τη Νέα Ζηλανδία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση σε αυτή (την κρίση). Θα πρέπει να υπάρξει πολιτικός διάλογος για μία πολιτική λύση, αυτός είναι ο πιο βιώσιμος τρόπος», είπε από το Όκλαντ, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας διήρκεσαν μόλις δύο μέρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top