Ξεκίνησε διάλογος με πρωτοβουλία του ΟΑΣΕ για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία

Θα πάρουν μέρος μέλη της μεταβατικής κυβέρνησης και τοπικοί ηγέτες

Ξεκίνησε διάλογος με πρωτοβουλία του ΟΑΣΕ για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία

​Συνομιλίες διεξάγονται σήμερα (14-05-14), στο Κίεβο, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες να εκτονωθεί η κρίση στην Ανατολική Ουκρανία. Στο «τραπέζι» θα κάτσουν μέλη της μεταβατικής κυβέρνησης και τοπικοί ηγέτες, ωστόσο οι φιλορώσοι αντάρτες αρνήθηκαν να λάβουν μέρος.

Η διενέργεια διαλόγου είναι απόφαση του ΟΑΣΕ, ο οποίος, μάλιστα, διόρισε τον Γερμανό διπλωμάτη Wolfgang Ischinger ως μεσολαβητή.

Την ίδια στιγμή το κλίμα στην Ουκρανία παραμένει εκρηκτικό, αφού την Τρίτη, 7 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν από αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, στήθηκε ενέδρα σε τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού κοντά στην πόλη Κραματόρσκ, στο Ντονέτσκ.

Στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε έχασε την ζωή του και ένας αντάρτης.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε δηλώσεις της, σχετικά με την πρωτοβουλία του ΟΑΣΕ, ανέφερε ότι «τα στρογγυλά τραπέζια» που θα πραγματοποιηθούν στην Ουκρανία θα πρέπει να είναι διευρυμένα και όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικά, όμως υπογράμμισε ότι η βία δεν θα έχει θέση σε αυτά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top